Udarne vijesti

CKB podnijela krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora zbog milionske pronevjere

OTP banka podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv bivšeg glavnog izvršnog direktora CKB Pala Kovača, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u privrednom poslovanju u dijelu nevršenja svoje dužnosti. Usljed toga banka je pretpjela značajnu finansijsku štetu, potvrđeno je Pobjedi u CKB-u.

Kovač je u septembru prošle godine razriješen dužnosti izvršnog direktora najveće banke u Crnoj Gori i prvi je član bivšeg top menadžmenta pozvan na odgovornost zbog nedavno otkrivenih pronevjera u CKB-u

CKB je od februara ove godine kroz internu kontrolu poslovanja otkrila zloupotrebe položaja dijela zaposlenih koje su rezultirale finansijskom štetom po banku i klijente. Pronevjere su otkrivene u filijalama u Baru i Podgorici, a najviše pažnje javnosti izazvala je informacija da je sa računa oko 200 klijenata CKB-a, korisnika privatnog bankarstva, skinuto 14 miliona eura. Zbog tog slučaja banka je u februaru podnijela krivične prijave protiv dvoje zaposlenih za koje se sumnja da su u dužem periodu, zloupotrebom službenog položaja, oštetili 200 klijenata. Slučaj milionske pljačke zadužio je tužilac Saša Čađenović.

Sve vrijeme, intenzivno sarađujemo sa nadležnim državnim organima u cilju što efikasnijeg rješavanja pokrenutih postupaka i nastavljamo sprovođenje interne kontrole poslovanja. Posebno želimo naglasiti da će sva lica za koja se utvrdi postojanje osnova sumnje da su izvršila krivično djelo, biti procesuirana pred nadležnim državnim organima, bez obzira na njihov status ili poziciju u banci – kazali su Pobjedi u CKB-u.

U banci su naglasili da im je, osim saradnje sa nadležnim državnim organima, prioritet zaštita interesa klijenata.

Kako smo ranije istakli, svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima biće u potpunosti nadoknađena. CKB predano sprovodi proces vraćanja sredstava klijentima i on će uskoro biti uspješno okončan – poručili su iz CKB-a.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …