Udarne vijesti

Zanimljiva i neuobičajena poruka od EU povodom formiranja manjinske Vlade

Evropska komisija pozdravila je formiranje nove vlade u Crnoj Gori, saopštila je za RTCG portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez. I ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa na Tviteru je pozdravila formiranje nove vlade.

“Očekujemo da će to vratiti političko i institucionalno povjerenje koje je zemlji potrebno”, naglasile su Pisonero Hernandez i Kristina Popa.

U Komisiji poručuju i da se raduju “radu sa svim političkim akterima i institucijama u sprovođenju reformi u vezi sa EU, u konstruktivnom duhu i u skladu sa ogromnim očekivanjima građana Crne Gore da napreduju u procesu pridruživanja EU”.

“Veoma cijenimo dosljedan rezultat Crne Gore o 100% usklađenosti sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i radujemo se što će Crna Gora nastaviti da stoji na istoj strani sa EU”, kazala je portparolka Evropske komisije.

U Briselu pozdravljaju i najavu da je strateški prioritet nove vlade da ubrza pregovore zemlje o pristupanju EU jačanjem vladavine prava i sprovođenjem ekonomskih reformi, sa fokusom na borbu protiv korupcije, održiviji ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine.

“Podstičemo Crnu Goru da iz Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan izvuče maksimum. EU će nastaviti da stoji uz Crnu Goru i da je podržava u ovom nastojanju”, zaključila je Pisonero.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …