Udarne vijesti

Veće zarade u Vojsci minimum za 10 odsto

Zarade u Vojsci Crne Gore biće uvećane za 10 odsto, a dodatna povećanja sljeduju posebna zanimanja, saopštio je Portalu RTCG potpukovnik Željko Radulović, zamjenik načelnika Generalštaba VCG.

Prvi put nakon 2016. godine u Ministarstvu odbrane i Generalštabu pristupilo se unapređenju interne regulative koja reguliše zarade u Vojsci Crne Gore. Ovoliki protok vremena pred Radom grupom postavio je brojne izazove koji su se generisali u proteklom periodu, kao i potrebu da se postave osnove za izbalansiranu i pravedniju raspodjelu raspoloživih sredstava”, kazao nam je potpukovnik Radulović.

On je naveo da je tim izmjenama Uredbe postignuto uspostavljanje sistema raspodjela zarada na način da stimulativno djeluje, privuče i zadrži najbolje, poboljša životni standard pripadnicima Vojske i omogući uravnoteženje zarada.

“Kao najznačajnija rješenja ovih izmjena naveli bi uspostavljanje nove strukture dodataka koja će predstavljati dobru osnovu za dalja unapređenja, i to: opšte vojnog dodatka u visini od 10 odsto za sve pripadnike Vojske, uvođenje dodataka za otežane uslove rada i, po prvi put, uvođenje dodatka za deficitarna znanja”, istakao je Radulović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …