Šehović objasnio stvarne razloge glasanja SD-a protiv manjinske Vlade

Predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović ocijenio je da glasanjem protiv ovakve Vlade i odbijanjem nuđenih funkcija branimo svoje i dostojanstvo države.

“Pitajte naše građane koji su na Belvederu branili dostojanstvo Crne Gore, kao i njen građanski i sekularni karakter, šta misle o novoj Vladi u kojoj ubjedljivu većinu imaju oni koji su ih bez ikakvog razloga zasipali šok bombama i gumenim mecima, i koji ovih dana taj isti Belveder na sraman način pokušavaju kriminalizovati”, naveo je Šehović u skupštinskom obraćanju.

Nećemo, kako je dodao, zarad fotelja žmureti na ono što smo u Vladi Zdravka Krivokapića kritikovali.

“Novoj vladi se nažalost više raduje nama susjedna država i Aleksandar Vučić, nego naši građani. Ako treba da se mirimo sa negiranjem crnogorske nacije, sa tezom da među komitama nema ni “C” od Crnogoraca i da 21. maj 2006. godine nije važan za našu istoriju i da ga ne treba obilježavati, što se SD tiče – nikad se ne pomirili

Prije pola godine se s punim pravom digla kuka i motika zbog relativizacije genocida u Srebrenici od strane jednog ministra, a sad imamo 6 ministara sa identičnim svjetonazorom, a u sali muk – glasna tišina.

Ne prihvatamo kapitulaciju pred ucjenama SNP-a, a još manje se mirimo da u sred Crne Gore Crnogorci i suverenističke partije treba da budu ikebana u sopstvenoj Vladi, zato smo sa zadovoljstvom glasali protiv izbora ove vlade”, zaključio je Šehović.

Provjerite slična mjesta

Pravnici otkaz nakon što je prijavila direktora

Dugogodišnja službenica Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV) Gordana Šoškić tvrdi da je ostala …