Udarne vijesti

Šehović objasnio stvarne razloge glasanja SD-a protiv manjinske Vlade

Predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović ocijenio je da glasanjem protiv ovakve Vlade i odbijanjem nuđenih funkcija branimo svoje i dostojanstvo države.

“Pitajte naše građane koji su na Belvederu branili dostojanstvo Crne Gore, kao i njen građanski i sekularni karakter, šta misle o novoj Vladi u kojoj ubjedljivu većinu imaju oni koji su ih bez ikakvog razloga zasipali šok bombama i gumenim mecima, i koji ovih dana taj isti Belveder na sraman način pokušavaju kriminalizovati”, naveo je Šehović u skupštinskom obraćanju.

Nećemo, kako je dodao, zarad fotelja žmureti na ono što smo u Vladi Zdravka Krivokapića kritikovali.

“Novoj vladi se nažalost više raduje nama susjedna država i Aleksandar Vučić, nego naši građani. Ako treba da se mirimo sa negiranjem crnogorske nacije, sa tezom da među komitama nema ni “C” od Crnogoraca i da 21. maj 2006. godine nije važan za našu istoriju i da ga ne treba obilježavati, što se SD tiče – nikad se ne pomirili

Prije pola godine se s punim pravom digla kuka i motika zbog relativizacije genocida u Srebrenici od strane jednog ministra, a sad imamo 6 ministara sa identičnim svjetonazorom, a u sali muk – glasna tišina.

Ne prihvatamo kapitulaciju pred ucjenama SNP-a, a još manje se mirimo da u sred Crne Gore Crnogorci i suverenističke partije treba da budu ikebana u sopstvenoj Vladi, zato smo sa zadovoljstvom glasali protiv izbora ove vlade”, zaključio je Šehović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …