Rađa o Sretenoviću: Muda k'o dinje, kakva je to glava bila

Svijet košarke u četvrtak je napustio bivši igrač Crvene zvezde, Partizana i Jugoplastike Zoran Sretenović, od koga se javno oprostio Dino Rađa.

Sretenović je sa Jugoplastikom tri titule šampiona Evrope, a šampion starog kontinenta bio je i sa reprezentacijom Jugoslavije dva puta. Četiri puta je bio šampion Jugoslavije, uz dva trofeja Kupa, a jedan je osvojio i sa Partizanom u SR Jugoslaviji. Kao trener je osvojio Kup Poljske 2011. godine.

“Posljednjih šest mjeseci su postali takvi da mi se strah javiti na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bio kao brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vremena zajedno. U prvom redu je bio čovek. Za*ebant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bio ozbiljan osim kad je igrao. A kad je igrao, kompjuter u glavi. Taj je znao sve šta treba u svakom trenutku. Bio je pravi plej koji je držao uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda k'o dinje, odbrana za primjer, a i kad bi dao dva koša igrao je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj neka ti je laka zemlja”, napisao je Rađa.

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …