Policajcima smanjene aprilske plate, Adžić traži rješenje

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je danas predstavnike Sindikata Uprave policije kako bi razmotrili modalitete za prevazilaženje situacije koju je izazvalo umanjenje aprilske zarade zaposlenima u Upravi policije.
Predsjednik Sindikata Mladen Šuškavčević je zahvalio ministru što je prepoznao značaj ove teme i u kratkom roku omogućio sastanak. Šuškavčević je ovom prilikom upoznao ministra sa nezadovoljstvom koje je ova situacija izazvala kod policijskih službenika koji prethodno nijesu bili upoznati sa odlukom da se zarade za april obračunaju po novom sistemu.
Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je saopštio da Sindikat i zaposleni mogu računati na punu podršku MUP-a i Vlade, u pravcu pronalaženja zakonskog rješenja kojim bi se nadoknadilo umanjenje. Dogovoreno je da će se u narednom periodu organizovati i sastanak sa ministrom finansija u cilju pronalaženja trajnog rješenja po pitanju obračuna zarada i intenzivirati aktivnosti na iznalaženju modela da se uvećaju koeficijenti zarada zaposlenih u MUP-u, a već iduće sedmice u planu je formiranje mješovite radne grupe koja će započeti rad na istom.

Ministar je iskazao podršku da se krene sa trajnim rješavanjem pitanja beneficiranog radnog staža policijskih službenika, a takođe i spremnost da da punu podršku usvajanju Granskog kolektivnog ugovora za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Policijski službenici rade odgovoran i častan posao, na braniku su države, i učinićemo sve da se u najkraćem mogućem roku, u skladu sa zakonom, prevaziđu izazovi koji se tiču njihovog materijalnog statusa. Stvaranjem adekvatnih uslova za rad policijskih službenika unapređuje se i zaštita svih naših građana koji zaslužuju da svoj život grade na nivou evropskih mjerila”, poručio je Adžić.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …