Udarne vijesti

Krivokapić „uhljebio“ i Šefketa Krcića

Posljednjeg dana na premijerskoj funkciji Zdravko Krivokapić konačno je „uhljebio“ dr Šefketa Krcića na funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, čovjeka koji mu se nudio za neko od ministarskih mjesta još u oktobru 2020. godine kada je sastavljao apostolsko-ekspertski kabinet.

Tada, međutim, nije bilo mjesta za Krcića, možda i zbog toga da mu ne bi „kvario“ gotovo jednonacionalni sastav ,,apostolsko-ekspertske“ vlade.

UTUK NA UTUK
Zdravko Krivokapić se ipak sjetio ovog rođenog Plavljanina, kada mu je, nakon provedene konkursne procedure, stigao prijedlog odlazećeg ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da se na mjesto direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima imenuje Seid Hadžić, čovjek koji je od marta prošle godine bio vršilac dužnosti u toj upravi.

Hadžić, inače funkcioner u Stranci pravde i pomirenja koja je članica koalicije ,,Crno na bijelo“, kako je Radulović obrazložio, bio je prvorangirani na konkursu za popunu te funkcije. Krivokapić je to ignorisao i predložio da se Šefket Krcić imenuje za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima na period od šest mjeseci.

U Krivokapićevom prijedlogu navodi se da predlaže Krcića jer je dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora Uprave prestao mandat zbog isteka vremena od šest mjeseci na koje je bio raspoređen na tu poziciju.

Odluka još uvijek nije objavljena na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore. Krivokapić je ignorisao i činjenicu da je Šefket Krcić prije dvije godine stekao uslove za penziju pa po sili zakona ne može biti državni službenik.

,,IDEALISTIČKI FILOZOF“
Krcić je, kako se u biografiji navodi, bošnjački ,,idealistički filozof“, pisac i izrazito opozicioni kritički liberalni intelektualac i politički analitičar. U prijedlogu se ističe da je obavljao brojne rukovodeće pozicije i da je sada predsjednik Matice Bošnjaka.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …