Udarne vijesti

Prosječna zarada u martu 704 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 704 eura, što je 0,3 odsto manje u odnosu na februar.

Prosječna neto zarada u martu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 33,8 odsto.

Prosječna bruto zarada u martu je iznosila 868 eura.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu u odnosu na februar porasle 3,4 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 3,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosječna bruto zarada u prvom kvartalu, u odnosu na četvrti kvartal prošle godine, porasla je 9,6 odsto.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa u martu su u odnosu na februar porasle u sektorima usluge smještaja i ishrane šest odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 2,6 odsto, poslovanje sa nekretninama 2,5 odsto, građevinarstvo 2,4 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 1,3 odsto, obrazovanje 0,4 odsto, kao i trgovina na veliko i malo 0,3 odsto.

Rast je zabilježen i u sektorima snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 0,3 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,2 odsto, prerađivačka industrija 0,2 odsto, kao i vađenje ruda i kamena 0,1 odsto.

Pad prosječne neto zarade zabilježen je u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 21,1 odsto, snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 3,1 odsto, državna uprava 2,9 odsto, informisanje i komunikacije 2,4 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,8 odsto, saobraćaj i skladištenje 1,7 odsto, kao i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,2 odsto.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …