Udarne vijesti

Danilović: Odgađanje izbora najgrublje gaženje Ustava

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović smatra da je odgađanje lokalnih izbora najgrublje gaženje Ustava i Zakona o izboru odbornika i poslanika za čiju izmjenu je potrebno dvije trećine u Skupštini.

U skupštinsku proceduru danas bi trebalo da bude uvršten prijedlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima bi izbori u Podgorici i 13 opština bili odgođeni za kraj oktobra.

”Đukanović rascjepkano i na mjericu raspisuje lokalne izbore?

Ovo treba da bude evropska većina i “evropska vlada”? Jasno vam je sve. Deset partija koje imaju 49 poslanika ne želi lokalne izbore, niti smiju da izađu na njih. Odlažu ih kao da se radi o uobičajnoj stvari, a po srijedi je najgrublje gaženje Ustava i Zakona o izboru odbornika i poslanika za čiju izmjenu je potrebno dvije trećine u Skupštini”, kazao je Danilović.
On pita da li će nova Vlada prolongirati i predsjedničke izbore na par godina?

“Kako sad premještati lokalne izbore i produžavati mandat odbornicima i predsjednicima opština najmanje do kraja oktobra kada su ljudi obećali popis za jesen? Za koju jesen? Za istu onu u kojoj se potpiše i Temeljni ugovor sa SPC, zar ne?”, zaključio je Danilović.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarka: Transformacija Nacionalnih parkova, jači Eko fond, podsticaji…

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović najavila je drugačiji pristup Ministarstva u odnosu …