Udarne vijesti

Raspisana lokalna potraga za Milošem Medenicom

Uprava policije raspisala je lokalnu potragu za Milošem Medenicom kojeg Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je formirao kriminalnu organizaciju radi šverca cigareta, droge, ali i nezakonitog uticaja prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima, saznaje Pobjeda.

Iako su mediji izvijestili da je Medenica otišao iz Crne Gore još u decembru prošle godine, raspisivanje međunarodne potjernice za njim je moguće tek pod određenim uslovima, od kojih je jedan i raspisivanje lokalne potrage.

Sa druge strane, lisice na ruke prošle sedmice stavljene su njegovoj majci, bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici u pokušaju da sa aerodroma u Golubovcima otputuje iz Crne Gore.

Kako je ranije saopšteno, Medenica je kod sebe imala avionsku kartu za Beograd u jednom pravcu.

Da li je Beograd trebao da bude utočište bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, za javnost ostaće nepoznanica.

Ono što je sigurno je da Medenica u susjednoj Srbiji ima izgrađene društveno-socijalne veze, što potvrđuje snimak koji je objavio portal Pres, a na kojem je zabilježeno i njeno prisustvo na svečanosti povodom otvaranja Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“ u Beogradu. Svečanost je održana proteklog mjeseca, a jedna od zvanica bio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema nezvaničnim podacima portala Pres, Medenica je došla na otvaranje novog zdravstvenog objekta, jer je u prijateljskim odnosima sa direktorom Instituta Milovanom Bojićem, koji je porijeklom iz Kolašina.

Medenica je 17. aprila oko 22 sata sa aerodroma sprovedena u zgradu podgoričke policije, odakle je prebačena u Klinički centar Crne Gore pošto joj je pozlilo nakon odluke tužilaštva da joj se odredi zadržavanje do 72 sata.

Dva dana kasnije, određen joj je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je nezakonito uticala na donošenje odluka u dva predmeta u procesu revizije pred Vrhovnim sudom.

Pritvor je tada određen i policajcu Miloradu Medenici, službenici Uprave carina i prihoda Ivani Kovačević, Vasiliju Petroviću, sinu vlasnika građevinske firme Cijevna komerc Danila Dana Petrovića i bivšem fudbaleru Luki Bakoču.

Na listi osumnjičenih za pripadništvo u kriminalnoj organizaciji Miloša Medenice su i Marko Vučinić, Nikola Raičević, Marko Popović, Bojan Popović, Darko Lalović, Petar Milutinović i Radomir Raičević, kao i pravno lice ,,Kopad kompani“ iz Nikšića.

Vesna Medenica je, kako piše u dokumentu u koji je Pobjeda imala uvid, imala zadatak da se informiše sa stanjem u spisima predmeta u Vrhovnom sudu Crne Gore za koje je bio zainteresovan njen sin i da mu javlja podatke od interesa za kriminalnu organizaciju. Ona se sumnjiči da je kao predsjednica Vrhovnog suda pristala da za 590.600 eura sinu Milošu i dvojici njegovih prijatelja utiče da se u postupcima revizije donesu odluke u korist kompanija ,,Fab lajv“ i ,,Cijevna komerc“, piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Klupko nezakonitih radnji kojima je, kako se sumnja, dirigovao Miloš Medenica, počelo je da se odmotava nakon što je Europol dostavio crnogorskim istražiteljima transkripte skinutih sa aplikacije Skaj.

U tim dokumentima, kako je objavio portal Libertas, Miloš Medenica sa policajcem Darkom Lalovićem priča o kriminalnim radnjama (šverc cigareta) i saopštava da je o tome upoznata njegova majka Vesna i da od nje može očekivati zaštitu. Lalović je bivši pripadnik Sektora za obezbjeđenje štićenih ličnosti Uprave policije i godinama je bio zadužen za bezbjednost Vesne Medenice. Uhapšen je 15. decembra prošle godine i od tada je u pritvoru.

Medenica, preko aplikacije Skaj, u komunikaciji sa Lalovićem navodno dogovara kupovinu veće količine kokaina za sebe i svoje društvo, obezbjeđuje transport krijumčarenih cigareta iz Bara, osigurava nesmetano kretanje jednog kriminalca, posjeduje i koristi zabranjeno oružje, traži za kupca marihuanu i njeno transportovanje u Beč.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …