Udarne vijesti

Ko su crnogorski političari i biznismeni na spisku Darka Šarića?

Sumnja se, na osnovu komunikacije provaljene sa aplikacije Skaj koju je Šarićev klan koristio, da su osim političara, na njegovom platnom spisku bili gotovo svi srpski i crnogorski biznismeni, sudije, tužioci, sudski stražari…

Nakon što je Europol dostavio Crnoj Gori brojne međusobne komunikacije crnogorskih kriminalaca putem ЅKY ESS aplikacije, očekuje se da će i istražni organi Srbije uskoro dostaviti brojne materijale presretnutih razgiovora u kojima se pominju crnogorski političari, biznismeni i mnogi kriminalci, saznaje portal “Dana” iz dobro obaviještenih izvira.

To se, prije svega odnosi, na materijale vezane za predmet Darka Šarića, koji je nedavno ponovo uhapšen uj Beogradu. Očekuje se da će time početi da se odmotava ogromno klupko kriminalnih radnji u kojima su umiješani i mnogi političari.

proteklih nekoliko nedjelja više kriminalnih grupa u Crnoj Gori je otkriveno, zahvaljujući Europolu i policijama zapadnih zemalja koje su presrele, dešifrovale i proslijedile crnogorskim istražiteljima šifrovane razgovore kriminalnih grupa preko kriptovanih telefona i aplikacija, među kojima je i SKY ECC aplikacija.

Posljednje hapšenje osumnjičenih pripadnika kriminalne grupe, među kojima je i bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, obavljeno je na osnovu komunikacije njenog sina Miloša i još nekoliko osoba preko aplikacije SKY. Ti razgovori upućuju na mogući šverc cigareta i narkotika i drugih nelegalnih aktivnosti.

Ovih dana aktuelno je i hapšenje navodno najmoćnijeg narko – bosa i kako ga mediji u Srbiji nazivaju šefa balkanskog kartela, Darka Šarića. On je, prema nezvaničnim informacijama nekih medija imao, godinama, zaštitu oko 50 političara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ali i više od desetorice visokih funkcionera srpske policije.

Simnja se, na osnovu komunikacije provaljene sa aplikacije Skaj koju je njegov klan koristio, da su osim političara, na njegovom platnom spisku bili gotovo svi srpski i crnogorski biznismeni, sudije, tužioci, sudski stražari…

Od trenutka kada se predao srpskim vlastima 2014. Šarić je preko branioca Dejana Lazarevića, bio u stalnoj komunikaciji sa svojim zaštitnicima jer je u pritvoru imao nekoliko telefona sa aplikacijama Skaj. Na taj način je mogao da opstruiše proces sve do ove godine, kada su ga novi dokazi ponovo odveli iza rešetaka. Kada su mu stavljene lisice, bio je šokiran, toliko je bio ubeđen da mu niko ništa ne može – priča neimenovani sagovornik Republike. rs.

Do imena Šarićevih saradnika došle su policijske agencije Evropol i Evrodzast posle dugotrajne i mukotrpne istrage. Kada su provalili u server koji podržava aplikaciju Skaj, utvrdili su da samo na Balkanu ima oko 25.000 kriptovanih telefona koje koristi mafija. Preko njih je razmenjeno gotovo dva i po miliona poruka.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …