Udarne vijesti

Medenica švercovao cigarete iz Luke Bar i oštetio državu za milione

Kriminalna grupa koju je prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) formirao Miloš Medenica prošvercovala je i na crnogorskom tržištu prodala najmanje 4.000 paketa cigareta koji su bili uskladišteni u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, a državna kasa time je oštećena za više miliona eura.

Po nalogu Medenice oni su u novembru 2019. prošvercovali 2.000 paketa cigareta, a petnaestak dana kasnije još toliko, piše u spisima SDT-a koje sumnjiči Medenicu, njegovog kuma Marka Vučinića, policajca Milorada Medenicu, Nikolu Raičevića i Petra Milutinovića za šverc cigareta i više krivičnih djela.

Bivšu predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu, specijalna tužiteljka Nataša Bošković tereti da je, sa pozicije koju je pokrivala, prikrivala članove klana sina Miloša, kako ne bi bili otkriveni i uhapšeni.

U dokumentaciji ona navodi da je zadatak Medenice bio da raspolažući informacijama i saznanjima do kojih je došla tokom obavljanja funkcije, utiče da organizator i članovi kriminalne organizacije ne budu otkriveni prilikom prenošenja i prodaje neocarinjene carinske robe – cigareta, iznijetih iz Slobodne carinske zone Luke Bar.

Uloga njenog nekadašnjeg tjelohranitelja Milorada Medenice bila je da kao službenik Uprave policije prati i obezbjeđuje cigarete od Slobodne carinske zone do skladišta u kom su ih krili.

Specijalna tužiteljka došla je do dokaza koji ukazuju na sumnju da je Miloš Medenica 28. novembra 2019. godine platio 2.000 paketa cigareta, nakon čega je Milutinović pribavio lažnu carinsku dokumentaciju.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …