Udarne vijesti

MILATOVIĆ: Možda Spajić bude kandidat za gradonačelnika Podgorice

Ministar ekonomskog razvoja u tehničkom mandatu Jakov Milatović kazao da on i ministar finansija Milojko Spajić imaju veliko očekivanje od, kako je rekao, ogromnog broja građana s kojima smo u stalnoj komunikaciji da se partijski profilišemo. Najavili su i izlazak na podgoričke izbore, ističući da bi u narednom periodu trebalo da se formalizuje ko će biti kandidat za gradonačelnika.

Da li ću biti ja ili ministar finansija… Znate, ministar je porijeklom Pljevljak, ali svakako glasa u Podgorici. Ja sam rođen i više sam, da tako kažem, svoj na svome u Podgorici. Sasvim sigurno je da on i ja mislimo sve najbolje o Podgorici. U narednom periodu bi to trebalo više da se formalizuje – rekao je Milatović za Glas Amerike.

On je istakao da manjinsku vladu ćini ndemokratskom to šzo ne reflektuje izbornu volju građana iz 30. avgusta 2020. godine.

Sigurno je da bi demokratskija bila kao posljedica novih izbora. Što se tiče Ustava, on nije pitanje većine, već je suštinski tu da bi manjinu branio od neke većine ili kvazi većine – rekao je Milatović.

“Primijenićemo sankcije protiv Rusije”
Sve što je u kontekstu sankcija Evropske unije protiv Rusije, uvedenih zbog invazije na Ukrajinu, Crna Gora preuzela kao međunarodnu obavezu biće implementirano, rekao je Milatović.

Vlada Crna Gore se prije par nedelja u formalnom smislu pridružila sankcijama koje je Evropska unija uspostavila nakon invazije Rusije na Ukrajinu. To su sankcije koje se tiču zabrane trgovine određenim robama pokrijeklom iz regiona Donbas u Ukrajini, zamrzavanje određene imovine ruskih državljana koji su pod sankcijama. Sasvim je sigurno da svaki od resora, a ovde prije svega mislim na resor Ministarstva finansija i resor Ministarstva kapitalnih investicija, ekonomskog razvoja, spoljnih i unutrašnjih poslova, ima svoj udio u tom poslu, prije svega kroz uprave.

Glas Amerike

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …