BESANA NOĆ: Tlo podrhtavalo cijelu noć, zabilježeno više manjih potresa

Nakon sinoćnjeg izuzetno snažnog zemljotresa koji je uzdrmao Hercegovinu i veći dio Bosne te Crnu Goru i Hrvatsku, tlo je tokom noći nastavilo podrhtavati nešto slabijim intenzitetom.

Nakon svakog jačeg potresa obično uslijedi više manjih podrhtavanja koja uglavnom ne uzrokuju materijalnu štetu, ali su prirodna pojava nakon prvog i najjačeg potresa.
Tako je tokom cijele noći na širem području Hercegovine registrovano više podrhtavanja, sa epicentrom u Stocu i okolini.

Prvi zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richterovoj skali registrovan je sinoć u 23:10 sati. Potom je tlo nastavilo podrhtavati, a prema podacima Federalnog hidrometeorloškog zavoda novi zemljotres je registrovan u 1:34 jačine 2,7 po Richteru, prenio je Klix.

Tokom noći zabilježena su podrhtavanja u:

1:55 sati – magnitude 2,9 Richterove skale
2:02 sati – magnitude 2,6 Richterove skale
2:59 sati magnitude 4,3 Richterove skale
4:20 sati 4,4 Richterove skale

Ovo podrhtavanje za mnoge građane značilo je besanu noć. Ekipa portala Klix.ba noćas je posjetila Stolac i zabilježila pričinjenu materijalnu štetu. Uglavnom se radi o popucalim zidovima i obrušavanjima. Nažalost jedna osoba je stradala nakon što se stijena obrušila na jednu kuću.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …