Udarne vijesti

Abazović će predložiti Konjevića za koordinatora bezbjednosnih službi

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević, koji je kandidat za ministra odbrane i potpredsjednika Vlade za politički sistem, biće novi šef Biroa za operativnu koordinaciju, saznaje Pobjeda iz krugova bliskih mandataru buduće vlade.

Na čelu tog tijela u vladi Zdravka Krivokapića bio je potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnog sektora Dritan Abazović a koji će, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, kao budući predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost predložiti Konjevića na tu funkciju.

Imenovanje Konjevića na tu bitnu funkciju u bezbjednosnom sektoru očekuje se već na jednoj od prvih sjednica Vlade.

Biro za operativnu koordinaciju čine: direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, direktor Uprave policije, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, načelnik Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove Ministarstva odbrane, generalni direktor

Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Članove Biroa za operativnu koordinaciju imenuje Vlada.

Rad Biroa za operativnu koordinaciju po Zakonu o osnovama bezbjednosnog sektora koordinira član Vijeća za nacionalnu bezbjednost koga odredi Savjet za odbranu i bezbjednost, na prijedlog predsjednika Vijeća.

Taj biro biće zadužen za izvršavanje i realizaciju zaključaka Vijeća za nacionalnu bezbjednost, utvrđivanje zadataka obavještajnog sektora, koordiniranje aktivnosti organa iz tog sektora.

Tim imenovanjem Konjević će biti prvi čovjek bezbjednosnog sektora u Crnoj Gori i čekaju ga bojni izazovi – da se revitalizuje kompromitovani i urušeni bezbjednosn sektor, ali i borba za povratak povjerenja međunarodnih partnera u cjelokupni sistem opterećen brojnim propustima i skandalima, uključujući i upliv stranog faktora.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Danas će se znati hoće li Srbija kupiti deset odsto kapitala EPCG

Drugi tender Elektroprivrede za prodaju deset odsto sopstvenih akcija zatvara se danas. Ponude za kupovinu …