Udarne vijesti

HGI prihvatila poziv Abazovića, Vuksanović za ministra

Središnji odbor, najviše tijelo Hrvatske građanske inicijative, jednoglasno je prihvatio poziv mandatara Dritana Abazovića da ta stranka participira u budućoj Vladi Crne Gore.

“Smatramo da je to važan gest koji će doprinijeti uvažavanju manjinskih prava i biti važan mehanizam u njihovoj afirmaciji. Na ovaj način šalje se snažna poruka međunarodnoj, ali i domaćoj javnosti da Crna Gora slijedi svoj prirodni put multinacionalnog sklada i uvažavanja doprinosa nacionalnih manjina na društvenom, kulturnom i političkom polju”, saopštili su iz HGI.

Članovi Središnjeg odbora jednoglasno su odlučili da kandidat za ministra bez portfelja u manjinskoj Vladi Crne Gore bude predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

Kako ističu, smatraju da će učestvovanjem u izvršnoj vlasti dati kvalitativnu vrijednost u evropskim integracijama, kao i u jačanju već postojećih prijateljskih odnosa Podgorice i Zagreba.

“Podsjećamo da je predsjednik HGI u prošlom mandatu Skupštine Crne Gore obnašao funkciju predsjednika Odbora za evropske integracije i da je stekao političku i socijalnu prepoznatljivost i afirmaciju kako u Crnoj Gori, tako i u Hrvatskoj”, zaključuju u HGI.

Adria

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Abazović nakon sastanka sa Fon der Lajen: Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ

Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ, saopštio je predsjednik …