WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 12: A sign stand outside the U.S. State Department September 12, 2012 in Washington, DC. U.S. Ambassador to Libya J. Christopher Stevens and three other Americans were killed in an attack on the U.S. Consulate in Benghazi, Libya. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Amerika zaprijetila Kini: Snosićete posljedice

AMERIČKI State Department je rekao da Kina i dalje “podstiče neke od ruskih sigurnosnih ideja usred rata u Ukrajini, uključujući Kremljov koncept nedjeljive sigurnosti”.

Portparol State Departmenta Ned Price je ponovio da će se Kina “suočiti s ozbiljnim posljedicama” ako pruži materijalnu potporu ruskim ratnim naporima u Ukrajini, ali da Washington još nije vidio da Peking pruža takvu vrstu pomoći Moskvi.

Kineski predsjednik Xi Jinping izjavio je jučer da njegova vlada podržava pregovore o rješavanju međunarodnih sporova, ali se protivi korištenju sankcija.

Do sada je Peking podržavao Moskvu i odbijao je sukob nazvati invazijom, tvrdeći da je Rusiju izazvalo širenje NATO-a.

Unatoč tome, službena novinska agencija Xinhua citirala je Xija, koji kaže kako je Kina i dalje “predana poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih zemalja, podržava nemiješanje u unutarnje stvari i poštuje nezavisne odluke o putevima razvoja i društvenim sustavima koje donose ljudi u različitim zemljama”.

Provjerite slična mjesta

Milošević pušten nakon saslušanja

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog …