Stečajnog upravnika MA brišu sa liste stečajnih upravnika

Ministarstvo pravde pokrenulo je postupak brisanja stečajnog upravnika Montenegro erlajnza (MA) Saše Zejaka sa liste stečajnih upravnika jer 9. aprila nije pristupio polaganju pisanog dijela ispita provjere znanja.

Zejak je Pobjedi kazao da nije polagao ispit jer je državni sekretar u Ministarstrvu pravde Andrej Milović odbio da predstavi članove ispitne komisije, te da mu je nakon kraće rasprave rečeno da napusti prostoriju.

Tražio sam da mi se prije početka pisanog dijela ispita dostavi rješenje o formiranju komisije za provjeru znanja, koje mi nije dostavljeno. Lice koje je predstavljeno imenom Andrej Milović naredilo mi je da napustim prostoriju u kojoj se održavao ispit, što sam i učinio – naveo je Zejak, koji tvrdi da je u komisiji prepoznao zaštitnicu imovinsko-pravnih intersa Bojanu Ćirović, što tumači kao konflikt interesa.

Država, koju Ćirović zastupa, je najveći povjerilac MA u stečaju i uopšte svih stečajnih postupaka jer predstavlja Poresku upravu, zbog čega ona ne može ispitivati upravnike. Time se van odbora povjerilaca pokušavaju eliminisati upravnici, a mimo Zakona o stečaju koji je leks specijalis – ocijenio je Zejak.

Milović je Pobjedi kazao da je Zejak prije početka ispita saopštio da nije došao da polaže, jer pripada grupi upravnika koji bojkotuju ispit jer novi zakon smatraju neustavnim.

Rekao je da traži rješenje o sastavu komisije, na šta mu je odgovoreno da ga može dobiti poslije ispita u prostorijama Ministarstva. Više puta mu je ponuđena opcija da pristupi polaganju ili da napusti prostoriju, na šta je on javno rekao da nije došao zbog polaganja i samoinicijativno konstatovao da nije primio rješenje o formiranju komisije, nakon čega je napustio amfiteatar – rekao je Milović juče Pobjedi, dodajući da Zejak jedini nije uplatio taksu za polaganje ispita, što je bio uslov za testiranje.

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …