Udarne vijesti

Milošević prvi pik za direktora Uprave prihoda i carina

Prvorangirani na konkursu za izbor direktora Uprave prihoda i carina nakon jučerašnjeg testiranja i intervjua su Rade Milošević i Jelena Đukić, saznaje Pobjeda.

Milošević je aktuelni državni sekretar za kontrolu rada policije u MUP-u. On je u Vladi izbornog povjerenja 2016. bio direktor Zavoda za zapošljavanje. Milošević je krajem marta Pobjedi odgovorio da ispunjava sve uslove za radno mjesto direktora UPC.

Đukić je aktelna pomoćnica direktorice UPC u sektoru naplate, a prethodno je bila načelnica Odjeljenja za naplatu prihoda i postupanje sa carinskom robom u Upravi carina i nezvanični je favorit aktuelne Vlade.

Drugorangirana na konkursu je aktuelna v.d. direktorice UPC Milena Petričević.

Zbog svih rezultata koje postižemo, a čini mi se da tu ima i moje zasluge, osjećala sam obavezu da se prijavim na konkurs. Vidim da ima puno prijava i nadam se zdravoj konkurenciji – rekla je ranije Petričević Pobjedi.

Ona je za v.d. direktoricu UPC imenovana 21. oktobra prošle godine, a u martu je saopštila da joj je ministar finansija Milojko Spajić tražio da podnese ostavku, što je ona odbila.

Trećerangirani je Miloš Medenica, aktuelni pomoćnik Petričević za velike poreske obveznike, iz redova Ure.

Prijavu na konkurs poslali su Maja Vučinić, još jedna pomoćnica direktorice UPC, bivši sekretar Ministarstva finansija Goran Petrović, carinski inspektor Siniša Raičević i načelnik pljevaljske UPC Eldin Katana.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …