Udarne vijesti

Ima li kraja: Gorivo opet poskupljuje

Cijene naftnih derivata ponovo će porasti naredne sedmice, ali rast neće biti drastičan kao prije mjesec dana, već će iznositi nekoliko centi. Nove cijene goriva stupiće na snagu od srijede, jer je ponedjeljak neradni dan, a Ministarstvo kapitalnih investicija će obračun uraditi i objaviti u utorak, pa će važiti od ponoći u srijedu.

Savjetnik za analize i ispitivanja tržišta u Udruženju naftnih kompanija Crne Gore (UNKCG), Draško Striković, kazao je Danu da bi po sadašnjim parametrima cijene benzina porasle tri centa, eurodizela pet centi, a lož ulja šest centi.

Redovni obračun se radi svakog drugog ponedjeljka, a pošto je ovaj ponedjeljak neradni, onda se obračun radi prvog narednog dana. Bez obzira kada se radi obračun, uzima se isti period berzanskih kotacija i kursa EUR/USD, a to je za period od 11. do 22. aprila – naveo je Striković.

Dodatno, kako je u posmatranom periodu kotacija bilo neradnih dana, to će se u obzir uzimati samo objavljene kotacije i kurs EUR/USD, odnosno ukupno za osam radnih dana iz prethodne dvije sedmice.

Striković je naveo da se očekuje da eurosuper 95 i 98 poskupe po tri centa i da iznose 1,73 eura odnosno 1,77 eura.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …