Begović: Medenica pod jakom terapijom i stalnim nadzorom ljekara

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica danas je stabilnije, nalazi se pod stalnim nadzorom ljekara i prima jaku terapju, kazao je za portal Adria advokat Zdravko Begović.

“Ona je mirinija danas, upravo zbog te jake teparije, a posebno poslije incidenta koji se sinoć dogodio. Tako da, eto, stabilnija je pa nam je zbog toga malo lakše”, rekao je Begović.

On navodi da će Medenica ostati u Kliničkom centru koliko god to bude neophodno, te da sve to zavisi od procjene ljekara i terapije koju ne smije da prekida.

Begović je istakao da Medenicu u KCCG čuva zatvorska policija.

“Uložio sam žalbu na rješenje o određivanju pritvora. Smatram da bi se svrha mogla ostvariti u potpunosti i takozvanim alternativnim mjerama – zabranom napuštanja stana i zabranom pristupa ili razgovora i sastajanja sa predloženim svjedocima, imajući u vidu njeno zdravstveno stanje i okolnosti samog slučaja”, kazao je avokat.

O žalbi, dodaje, odlučuje krivično vijeće Višeg suda u Podgorici, a računa da će biti odlučeno odmah poslije praznika.

Podsjetimo, bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pokušala je samoubistvo, kasno sinoć u Kliničkom centru Crne Gore. Prema nezvaničnim informacijama, ona je pokušala da prereže venu na vratu, ali su je u tome spriječili policijaci zaduženi za obezbjeđenje sobe u kojoj se nalazi i osoblje Kliničkog centra.

Provjerite slična mjesta

Libertas: Medojević sa Jovanom Vukotićem razmijenio 3.142 poruke

Policajac Dalibor Medojević je uhapšen 8. marta 2022. godine, ali njegov kolega iz Agencije za …