Udarne vijesti

SDT sumnja: Medenicu “častili” tri stana na primorju

Istražitelji sumnjaju da je Vesna Medenica ”čašćena” sa tri stana, zbog uticaja na odluke u pojedinim sudskim predmetima, saznaju Vijesti.

Listu je iz više nezvaničnih izvora potvrđeno da su na Crnogorskom primorju nekretnine koje je na taj način navodno dobila dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda.

Zbog toga je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je počinila krivično djelo – protivzakoniti uticaj i stvaranje kriminalne organizacije…

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, komentarišući taj slučaj rekao je da je hapšenje Medenice zapravo ono što se najviše tražilo od naše države u integracionim procesima – procesuiranje “krupnih riba”.

”Moramo da budemo svjesni da procesuiranje svih ljudi upletenih u kriminal nije usmjereno pritiv nikoga lično. To je proces u kom se Crna Gora transformiše nabolje, uspostavlja se vladavina prava i bolji bezbjednosni ambijent, što će nam omogućiti brži ekonomski rast i veći životni standard građana. Po pitanju toga veliki sam optimista. Mi smo u jednosmjernoj ulici koja vodi ka Evropskoj uniji, i na tom putu moramo da očistimo svoju kuću. Što prije to uradimo, to je bolje za sve nas”, kazao je on.
Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu Golubovci, dok je iz Podgorice pokušavala da se ukrca na posljednji let za Beograd te večeri.

Specijalna tužiteljka Nataša Bošković dan kasnije odredila joj je zadržavanje do 72 sata.

Nedugo nakon njenog saslušanja uhapšeno je još nekoliko osumnjičenih da su članovi kriminalne grupe koju je, prema tvrdnjama istražitelja, formirao Medeničin sin Miloš Medenica, koji je u bjekstvu.

Odao ih Sky
Izvor uključen u istragu objasnio je da su u nastavku akcije koja je započela hapšenjem bivše prve žene crnogorskog pravosuđa, lisice na ruke stavili osumnjičenima za pripadništvo klanu čiji je i ona član, koji su, navodno radili prljave poslove za tu kriminalnu organizaciju.

Isti sagovornik pojašnjava da su do 11 osumnjičenih došli analizirajući kriptovanu komunikaciju ranije uhapšenog Medeničinog tjelohranitelja Darka Lalovića.

”Nakon analize njegove komunikacije poslat je zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć, koji smo i dobili. Taj materijal je selektovan i identifikovana je višečlana kriminalna grupa povezana po nekoliko osnova”, rekao je taj sagovornik.

On objašnjava da nekadašnju predsjednicu sumnjiče da je “završavala” kriminalcima sudske predmete, a zauzvrat dobijala stanove i drugu korist.

”Ona je vršila protivzakoniti uticaj kako bi nezakonito sticala materijalnu korist”, kazao je isti sagovornik, ne objašnjavajući u kojim je to predmetima navodno radila.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …