Udarne vijesti

Preokret u bukingu: Nema Rusa, ali ima iznenađujućih interesovanja

Nakon agresije Rusije u Ukrajini, uzimajući u obzir da su ta dva tržišta bila značajna za našu destinaciju, Nacionalna turistička organizacija je odlučila da promoviše naš turizam na drugim tzržištima. Iz NTO su Pobjedi kazali da su zadovoljni bukingom.

Tržišta

Rezervacije su već od ovog mjeseca na visokom nivou i očekujemo organizovane grupe turista iz Poljske, Velike Britanije, Luksemburga, Mađarske i Franscuske. Buking sa skandinavskog tržišta je takođe uspješniji u odnosu na prethodne dvije godine – rekli su iz NTO.

Prema podacima turoperatera očekuje se znatno više turista iz Luksemburga, što potvrđuju podaci da u martu buking za Crnu Goru prevazilazi ukupan buking za prošlu godinu.

Posebno ohrabruje interesovanje turista iz Izraela. U nekim hotelima oni čine 70 odsto ukupnog bukinga. Ukidanjem viznog režima i otvaranjem letova iz Kazahstana očekujemo da će ovo tržište biti aktuelno i tokom predstojeće sezone. Uvođenjem sezonske avio-linije Rijad – Tivat otvaramo se za tržište Saudijske Arabije – ističu iz NTO.

Turoperatori, po njihovim riječima, potvrđuju jaku tražnju za putovanjima i predviđaju znatno bolju sezonu u odnosu na prethodnu godinu te, kako tvrde, Crna Gora ima veliki potencijal da se pozicionira kao poželjna turistička destinacija.

  • Tradicionalno, ovu sezonu će obilježiti i značajan broj gostiju sa tržišta regiona, iz Srbije, BIH, Albanije i Kosova, kojima smo već godinama jedna od omiljenih destinacija za odmor – kazali su iz NTO.

Naveli su da su tokom oktobra i novembra učestovali na sajmovima u Parizu i Londonu i predstavili našu kongresnu ponudu na specijalizovanom sajmu u Barseloni. Samo u periodu novembar – decembar prethodne godine Crnu Goru su posjetili turoperatori iz Turske, Mađarske, Albanije, Slovenije i Francuske, a u februaru su organizovali i promociju za 50 predstavnika turoperatora i medija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u okviru Svjetske izložbe EXPO.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …