Udarne vijesti

Medenici zadržavanje do 72 sata, vraćena u KCCG, čuva je policija

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici je sinoć, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno zadržavanje do 72 sata, ali zbog zdravstvenog stanja, vraćena je u Klinički centar Crne Gore (KCCG), gdje će je pripadnici policije čuvati do dalje odluke tužioca, rekao je njen advokat Zdravko Begović.

“Završeno je ispitivanje. Tužilac je donio rješenje o zadržavanju, ali imajući u vidu činjenicu da je moja branjenica lošeg zdravstvenog stanja, naloženo je da je pripadnici policije čuvaju u KCCG do dalje odluke tužioca, odnosno do eventualne naredbe i predloga za određivanje pritvora kod sudije za istragu. To je rok do 72 sata i čekaćemo odluku tužioca”, rekao je Begović nakon saslušanja ispred SDT-a.

Begović nije mogao da otkrije više detalja, rekavši da je tužilac izdao naredbu da je postupak tajan.

Ponovio je da se Medenici stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

“Moja branjenica je negirala izvršenje krivičnog djela. Iznijela je svoju argumentaciju”, dodao je Begović.

Podsjetimo, ona je u SDT-u dovezena iz KCCG sinoć oko 20 sati. Medenicu je saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima. Njoj je rano jutros pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar. Tada smo dobili informacije da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Njeno saslušanje u SDT-u bilo je najavljeno za 17.30 sati, ali Medenici popodne opet pozilo.

Kako nezvanično saznajemo SDT je ranije danas tražilo mišljenje vještaka da se izjasni o tome da li Medenica može biti saslušana u SDT-u.

Vještak medicinske struke ranije danas izjasnio se da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće, te da je sposobna da izjavu da u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina, sa jednom poznatom podgoričnom firmom.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …