Udarne vijesti

GO SNP: Prihvatljiv SDP, manjinska vlada sljedeće sedmice

Glavni odbor SNP-a prihvatio je da ta stranka bude dio manjinske vlade u kojoj će biti i SDP. Na sjednici GO dvotrećinskom većinom prihvaćen je ulazak SDP-a u manjinsku vladu, pod uslovima koje je predložio mandatar Dritana Abazović. Za takve odluke glasala su 103 člana GO SNP-A, 20 je bilo protiv, dok pet članova nije glasalo.

SNP-u je, kako saznajemo, prihvatljivo i da bude potpisan sporazum o političkim principima, kao osnova za vršenje vlasti.

Funkcioner SNP-a Darko Stojanović, nakon sjednice GO SNP-a, kazao je novinarima da je partija pokazala demokratski kapacitet i ozbiljnost stranke koja već 24 godine djeluje u Crnoj Gori.

On je naveo i da je bilo riječi o kandidatima za ministre u budućoj vladi, ali i funkciji predsjednika Skupštine. O imenima nije želio da govori, jer će kako je dodao, mandatar predstaviti sastav vlade.

“SNP će predložiti najbolje i najozbiljnije ljude, koji su dugo u politici”, poručio je Stojanović.

On nije precizirao kada će Skupštini biti upućena inicijativa za izbor nove vlade.

“Mislim da će se to brzo desiti u narednim danima i očekujem da ćemo nakon vaskršnjih praznika imati vjerovatno zasijedanje Skupštine i formiranje nove vlade”, naveo je Stojanović.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …