Poljoprivrednici dobili mehanizaciju po povoljnim uslovima

U okviru podsticajnih mjera Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za tekuću godinu, a na osnovu javnog poziva, poljoprivrednicima iz opštine Rožaje isporučena je druga tura poručene mehaniizacije. Kako je naglašeno, treći kontingent poljoprivrednih mašina biće naknadno isporučen. Prema riječima Mersada Šutkovića, sekretara opštinskog Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu, svih 90 poljoprivrednika, koliko ih je bilo prijavljeno na poziv, ostvarili su pravo na nabavku mehanizacije po povoljnim cijenama.

– Ovo je drugi kontingent mehanizacije na koji su poljoprivrednici ostvarili pravo kroz projekat resornog ministarstva koji podrazumijeva nabavku potrebne mehanizacije po povoljnim cijenama. Očekujemo da će treći dio ovog javnog poztiva biti realizovan uskoro. Nadamo se da će ova mehanizacija olakšati rad našim poljoprivrednim proizvođačima i da će donijeti pozitivne rezultate – rekao je Šutković.

Šutković naglašava da je u toku još nekoliko javnih poziva Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, izdvajajući dodjelu sredstava za podršku mladim pčelarima, za šta, kako je naglasio, vlada veliko interesovanje.

Dan

Provjerite slična mjesta

Pravnici otkaz nakon što je prijavila direktora

Dugogodišnja službenica Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV) Gordana Šoškić tvrdi da je ostala …