Udarne vijesti

Podgorička donacija Šavniku

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković upriličio je danas prijem za predsjednika Opštine Šavnik Jugoslava Jakića povodom potpisivanja ugovora o donaciji kojim će Glavni grad ovoj opštini donirati sredstva za rekonstrukciju igrališta u dvorištu vrtića u okviru JU Obrazovni centar Šavnik.

Tom prilikom gradonačelnik dr Ivan Vuković je naglasio da se, osim brige za interese građana Podgorice, gradska uprava trudi da u mjeri mogućeg podstakne razvoj i pomogne realizaciju projekata i u drugim opštinama u Crnoj Gori.

„To je jedna lijepa tradicija na koju smo veoma ponosni i samatram da negdje imamo i moralnu obavezu kao Glavni grad i finansijski daleko najpotentnija jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori. S tim u vezi, vrlo sam zadovoljan zbog toga što smo u proteklom periodu skupa sa našim prijateljima iz drugih opština realizovali cijeli niz aktivnosti. Pomogli smo projekte u opštinama Bijelo Polje, Petnjica, Mojkovac, Ulcinj, Danilovgrad i Prijestonici Cetinje. U istom duhu nastavljamo dalje i danas imamo veliko zadovoljstvo da potpišemo ugovor o donaciji sa mojim kolegom i prijateljem Jugoslavom Jakićem, predsjednikom Opštine Šavnik“, istakao je Vuković dodajući da Jakić skupa sa svojim timom radi sjajne stvari za ovu opštinu.

“Iskoristili smo budžetsku poziciju koju imamo za ove namjene i Glavni grad će u iznosu od 23.000 eura pomoći rekonstrukciju dječijeg igrališta koje se nalazi u blizini vrtića u Šavniku. Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da pomognemo, pogotovo imajući u vidu šta se u posljednje vrijeme dešava u Šavniku, napore koje lokalna uprava ulaže u cilju unapređenja uslova života, novih projekata koji znače oživljavanje ovog prelijepog dijela Crne Gore i izuzetno sam zadovoljan što kao gradonačelnik mogu dati skroman doprinos naporima mog prijatelja i kolege,“ zaključio je Vuković.

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić zahvalio je Glavnom gradu na donaciji koja će im biti od značaja i dodao da Glavni grad na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem, ne samo da radi dobre stvari za Podgoricu, već pomaže i druge opštine u Crnoj Gori. On je kazao da su, pored ovoga, veoma važni i drugi oblici saradnje koju ostvaruju sa Glavnim gradom.

„Glavni grad je uzor lokalnim samoupravama kako treba uspješno i efikasno obavljati poslove upravljanja gradom. Značaj ove podrške je utoliko veći što dolazi u trenutku kada posle godinu i po dana, gotovo da smo zaboravljeni od strane odlazeće Vlade Crne Gore. Ali pokazali smo da Šavnik ipak ima prijatelje koji vode računa o svima nama. Ovaj projekat je za nas posebno značajan jer zaokružujemo jednu priču od prošle godine gdje smo završili uređenje fasade i rekonstruisali vrtić u našem gradu, a ovo će biti dječije igralište koje će zaista oživjeti tu sliku samog gradskog jezgra“, kazao je Jakić.