Ćalović Marković: Hapšenje je hrabar čin, Medenica nezgodan svjedok ako progovori

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora MANS Vanja Ćalović Marković kaže da je pitanje kako će dalje teći postupak protiv nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore i dodaje da je veliki korak već što je neko Vesnu Medenicu lišio slobode.

„Važan i hrabar korak novog Specijalnog tužioca. Međutim, mi u sudstvu nismo imali nikakvu reformu, ono je ostavljeno onavkim kakvim ga je ostavila Vesna Medenica i zbog toga kažem da ćemo vidjeti da li će ona biti zadržana ili neće, a kamoli kasnije da li će biti podignuta optužnica“, rekla je ona za Novu M dodajući da je upravo Medenica birala kadrove u vrhu pravosuđa i sudstva.

Ćalović Marković je rekla da će biti zanimljivo vidjeti da li će sudija za istragu odrediti njeno zadražavanje jer, kako navodi, sasvim sigurno može da utiče na svedoke, postupajuće sudije i pojedine sudije za istragu.

“Znamo da Vesna Medenica može da bude vrlo nezgodan svjedok za mnoge ako odluči da progovori, uključujući neke koji i danas obavljaju neke od najviših državnih funkcija. Vidjećemo kojim putem će poći – da li će pratiti stope Svetozara Marovića, ćutati i čekati da se farsično odigra postupak ili ćemo konačno vidjeti nešto drugačije od strane našeg pravosuđa”, kazala je Vanja Ćalović Marković.

CdM

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …