Udarne vijesti

Miljanić ministar bez portfelja?

Iza najave generalnog sekretara GP URA Zorana Mikića da će manjinska vlada, ako je Dritan Abazović (ili neko drugi?) ikad sastavi, imati između “18 i 20 članova” krije se ustupak mandatara nezadovoljnom CIVIS-u.

Prema saznanjima Antene M, manji partner u koaliciji “Crno na bijelo” insistira na barem jednom ministarskom mjestu, pa je Abazović prinuđen da i za Zorana Miljanića “otvori” ministarstvo bez portfelja.

Miljanić, nekadašnji poslanik Pozitivne, generalni sekretar Građanskog saveza CIVIS i aktuelni državni sekretar u MUP, prema izvorima Antene M, očekivao je da će u novoj vladi avanzovati do čelnika toga resora. Abazović je, međutim, za ministra unutrašnjih poslova planirao svog pouzdanika Filipa Adžića.

Iako je već mjesec i po mandatar, Dritan Abazović još nije uspio da riješi rebus manjinske vlade. On, njegovi najbliži partijski saradnici i potencijalni koalicioni partneri svako malo najavljuju konačno rješenje, ali se ono ne dešava.

Izvori Antene M kažu da je i višesatni sastanak čelnika opozicije i GP URA, održan prekjuče, praktično propao! A, svojevrsna ilustracija ozbiljnosti kojom Dritan Abazović radi mandatarski posao je informacija koju je, uzgred, tokom toga sastanka saopštio- Irena Lagator Pejović više nije u njegovim kombinacijama za ministarku kulture, nego jedna druga slikarka!?

Antena M

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …