Udarne vijesti

MA prodaje četiri avionska motora

Bivša nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines (MA) u stečaju raspisala je javni poziv za prodaju imovine, među kojom se nalaze i četiri motora za avione tipa foker 100 u iznosu od 1,205,731 euro.

– Tri motora za navedeni tip aviona prodaju se po početnoj cijeni od po 175.854 eura, dok je jedan procijenjen na 678.169 eura – navodi se u oglasu.
Osim motora vazduhoplova, na prodaji je i više od 40 motornih vozila, kao i jedan traktor koji se nalazi u vlasništvu ove kompanije, u iznosu od 180.204 eura.

Ponude za kupovinu imovine Montenegroerlajnza mogu se slati na adresu Privrednog suda u ulici IV Proleterske sa naznakom Javno prikupljanje ponuda za motore za vazduhoplove-motorna vozila. Razmatraće se sve ponude koje pristignu do 16. maja, za kada je zakazano i otvaranje ponuda u 11 časova. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik u roku od sedam dana od dana otvaranja ponuda. Ugovor o kupoprodaji sa najpovoljnijim ponuđačem zaključiće se 15 dana od dana donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Prilikom zaključivanja ugovora ponuđač je dužan da priloži dokaz o uplati cjelokupne kupoprodajne cijene, u protivnom će se smatrati da je ponuđač odustao od ponude.

U javnom pozivu piše i da sve poreske i druge obaveze iz ugovora snosi kupac. Stečajni račun društva za platni promet MA u stečaju otvoren je u Hipotekarnoj banci, 520-42034-73. Kupci imovinu kupuju u zatečenom stanju, a naknadne reklamacije nijesu predviđene. Prilikom dostavljanja ponude, kupci, odnosno fizička i pravna lica obavezna su da dostave i depozit od 10 odsto od ponuđene cijene.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …