knezevic

Knežević dostavio dopis: Krivokapić preklinjao Srbiju za brašno i so

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić preklinjao je Srbiju da dozvoli izvoz brašna, pšenice, kukuruza, šećera i kuhinjske soli, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

On je reagovao na izjavu Krivokapića koji je za TVCG kazao da je zvanična Srbijapokušala je da ucijeni Crnu Goru da li će nam obezbjediti osnovne životne namirnice u zavisnosti oćemo li biti dio Otvorenog Balkana ili nećemo.

Knežević je u reagovanju dostavio dopis koji je Krivokapić uputio premijerki Srbije Ani Brnabić u kojem traži da ta zemlja dozvoli izvoz brašna, pšenice, kukuruza za Crnu Goru.

-Tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so- navodi Knežević.

Reagovanje Kneževića prenosimo integralno:

-Zdravko Krivokapić, nesuđeni Hrist a potvrđeni Juda, odavno ne zaslužuje ozbiljniju političku analizu jer je kroz svoj dosadašnji angažman i javne nastupe pokazao da nije problem što pije jednu te istu rakiju, već što ga ista brzo hvata.

Tako je u svom labudovom obraćanju javnosti Krivokapić još jednom demonstrirao laž kao jedini poznati model svog djelovanja, da nije ni čudo što posle svakog sudara sa istinom završi nokautiran u tragikomičnom uglu ljudske i političke izgubljenosti. Naravno, da je Zdravko Krivokapić tek običan građanin, on bi bio problem samo njegove porodice i zdravstvenog sistema, ali pošto i dalje sjedi u premijerskoj fotelji, prinuđen sam da ga za njegovo dobro liječim političkim elektrošokovima. Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so?

A da bi ovo preklinjanje Srbiji bilo sistematizovano, napravio je i tabelarni pregled mjesečnih i šestomjesečnih potreba Crne Gore za ovim poljoprivredno prehrambenim proizvodima. Čak je tražena i so koja nije na listi zabrane, i koju Srbija uvozi iz BiH. Ipak, ono što se da primijetiti u ovom tabelarnom pregledu Zdravka Krivokapića jeste da Crna Gora jedino nema potrebe za kokainom i cigaretama, jer su za ova dva nacionalna strateška proizvoda napravljene zalihe i u slučaju nuklearnog rata.

Zato uz ovo reagovanje prilažem i dopise obraćanja Zdravka Krivokapića zvaničnom Beogradu iako je sinoć crnogorske građane ubjeđivao da nam je Sofija u svakom smislu bliža. A kad govori o mojim navodnim odlascima po mišljenje u Beograd, Zdravko Krivokapić očigledno govori o sopstvenim iskustvima, jer ne postoji kafe kuvarica u zapadnim ambasadama, da od nje osim čašice rakije nije zatražio i mišljenje o društveno političkim pitanjima koje bi odmah postalo i zvaničan stav Vlade. Više je Zdravko Krivokapić usvojio tuđih mišljenja u ovih godinu i nešto dana nego što su njegova djeca urgirala za ekonomska državljanstva u vrijednosti od 250.000 eura za svako. Zato ću ga ponovo razočarati da ću koliko danas ponovo biti u Beogradu, i to na stadionu Rajko Mitić da gledam vječiti derbi Crvene Zvezde i Partizana. Da su druge okolnosti pozvao bih i njega da mi pravi društvo, ali pošto se Krivokapić strateški okrenuo Bugarskoj, ipak mu predlažem da danas odgleda utakmicu Lokomotive iz Plovdiva i Arde.

A kad su u pitanju stavovi Zdravka Krivokapića o SPC i njenim episkopima, ostaje mi da se zapitam šta li bi sve izgovorio o njima da nije ovakav vjernik pun milosrđa i naljpeših hrišćanskih vrlina. Mada mislim da je to ipak više pitanje za mitropolita Joanikija da kaže da li podržava ove vaskršnje tlapnje Zdravka Krivokapića usmjerene protiv SPC i njenih episkopa. Ali ono što sigurno podržava moja malenkost, jeste najava Zdravka Krivokapića da će napisati memoare. Posle pojave barona Minhauzena nemam sumnju da će Krivokapićevi memoari nadmašiti sve dogodovštine dosad najslavnijeg lažova u istoriji književnosti. A potajno se nadam i premijerovom opisu susreta s čuvenom britanskom baronesom,i to u posebnom poglavlju:”da sam te sreo ranije malo”- poručuje Knežević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …