Razbijen lanac švercera 1,5 tona kokaina, “Šarac” na čelu kartela

POLICIJA i hrvatski USKOK proveli su veliku akciju kojom je razbijen lanac krijumčara 1.5 tona kokaina iz Južne Amerike.

Kako doznaje Telegram, jedan od osumnjičenih je Petar Ćosić zvani Šarac. Radi se o čovjeku koji je već osuđivan za švercanje stotina kilograma droge iz Južne Amerike u Evropu.

Izvori Telegrama tvrde da je istragom obuhvaćen i poduzetnik Oliver Čokara, koji se lani s USKOK-om nagodio u slučaju zapljene 56 kilograma kokaina iz Ekvadora u luci Ploče. Njega se povezuje da je zajedno s Ćorićem sudjelovao u švercerskom lancu. Ova je istraga zapravo proširenje upravo te istrage o kokainu iz Ekvadora.

Šverc kokaina u bananama
Podsjetimo, Oliver Čokara, koji je optužen za šverc 56.2 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Hrvatsku, priznao je krivnju u listopadu prošle godine. Kako je doznao RTL, Čokara se nagodio s tužiteljstvom i priznao djelo. Dobio je šest i pol godina zatvora, a u državni proračun će uplatiti milijun i pol kuna.

Opširna istraga dubrovačke policije u ožujku prošle godine je u dolini Neretve dovela do uhićenja trojice muškaraca i zapljene 73 kilograma kokaina.

Zaplijenjeni kokain nalazio se u 60 paketa skrivenih u kontejneru punom banana koji je, kako su tada izvijestili iz policije, slučajno završio u lučkom skladištu tvrtke čija je suvlasnica bivša gradonačelnica Metkovića te jedna od osnivačica Mosta Katarina Ujdur.

Uhićeni su Oliver Čokara (47), Anđelko Oršulić (34) i Goran B. (41).

Zaplijenjena droga se procjenjuje na iznos između 50 i 70 milijuna kuna i iznimno je visoke čistoće.

Tko je Čokara?
Oliver Čokara suprug je Lovele Čokare, vlasnice Hotela 9 koji se nalazi preko puta zagrebačkog Autobusnog kolodvora. Hotel 9 moderno je uređeni butikni hotel s četiri zvjezdice koji na Booking.comu ima visoku ocjenu 9.2 i u kojem soba košta oko 570 kuna, što je šezdeset kuna više nego u zagrebačkom Westinu, piše Plava Kamenica.

Čokaru se prije nekoliko godina naveliko spominjao kao osobu koju je Zagrepčanka Radmila Vojnović označila kao jednog od glavnih krivaca za događaje u Držićevoj ulici u Zagrebu, optužujući ga da je paljevinama došao do vrijednih napuštenih nekretnina na mjestu kojih je 2013. godine na ime njegove supruge otvoren luksuzni hotel.

Čokara se, prema informacijama iz medija, družio s Hrvojem Gašparincem, poduzetnikom kojem se sudilo kao pripadniku Zagrebačke mafije, kao i Hrvojem Petračem, krivcem za otmicu sina generala Zagorca.

Index

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …