Knežević: Mi smo u balkanskoj krčmi. Sve će se završiti opštom tučom i razbijenim glavama

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je gostujući u emisiji „Argumenti“ na Javnom serivsu da čitava Crna Gora vidi da ovi što sastavljaju vladu pokušavaju da prevare jedni druge.

„Milo Đukanović je kazao da u Vladi moraju biti SD i SDP, dok Vlado Joković kaže da njih nema. Vlada je trebala da bude sastavljena krajem februara a evo je sredina aprila. Radi se o kombinaciji i kalkulacijama, a na kraju da odu do Mila Đukanovića, jer bez DPS-a nema manjinske vlade. Negdje sam u emisiji uporedio Đukanovića sa starim mačkom kome je dat svježi krap na čuvanje. Sad je očigledno da od krapa nije ostao ni rep. On je kazao da od njih zavisi kakva će biti vlada. Od njega sve zavisi.“, kazao je on.

Knežević ne očekuje da će dometi manjinske vlade biti veliki jer je ona bazirana na izdaji biračkog tijela 30. avgusta.

Sve što se bude dešavalo nakon toga biće još veći košmar od Zdravka Krivokapića. Mi preuzimamo odgovornost jer smo se nadali Vladi Zdravka Krivokapića da će sprovesti korjenite reforme, ali DF nije kriv što je Krivokapić okrenuo leđa njegovoj koaliciji. Sad kad pogledate savez Abazovića i Krivokapića kako se završio, i zbog toga je vlada pala.“, kazao je on.

Naglašava i da su prihvatili da se desi rekonstrukcija vlade, a nakon toga je bilo nadgornjavanja hoće li biti rekonstrukcije ili izbora nove vlade, gdje bi ušli i predstavnici Fronta a ne lideri. Ocijenio je i da je ovo sve produkt „bolesne“ političke ljubavi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.

„Sad se uključio i Milo Đukanović kog moraju da poljube u ruku kao Dona, nakon svega. On je nakon opšte poznate situacije da je on gubitnik izbora on vaskrsava kao neko političko čudo, iako bi da je sreće trebalo da dođe do demontaže DPSa. Nisam ja htio da se oni hapse bez dokaza, ali je neophodno bilo da onako kako to nalažu demokratska pravila dođe do reformi u sistemu.“, kazao je Knežević.

Godinu i nešto nakon sastanka pod Ostrogom, Knežević kaže da niko nije štitio ne samo interese srpskog naroda Crne Gore, već interese svih građana Crne Gore.

„Mi smo sad u ovom trenutku u nekoj balkanskoj krčmi, kao što Miroslav Krleža kaže. Zna se da će se sve završiti opštom tučom i razbijenim glavama.“, kazao je on.

Borba

Provjerite slična mjesta

Milošević pušten nakon saslušanja

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog …