Ne bježim od kandidature za gradonačelnika PG, uskoro partija

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da ne bi bježao od kandidature za gradonačelnika Podgorice na predstojećim izborima u Glavnom gradu. On je u emisiji “Link” Radija Crne Gore istakao da nikada ne bi bio dio manjinske Vlade i da to ne bi trebalo da bude niko ko želi dobro Crnoj Gori.

Mislim da su građani nezadovoljni trenutnom situacijom u Glavnom gradu. Postoji velika želja građana da se ministar Spajić i ja politički profilišemo. Ne bih bježao od kandidature za gradonačelnika Podgorice”, kazao je Milatović.

Istakao je da su ozbiljno počeli da se bave temom izbora u Glavnom gradu.

Govoreći o manjinskoj vladi kazao je da bi se o tome mogla napraviti serija.

“Da je živ Živko Nikolić od ove sage oko manjinske Vlade snimio bi bolju seriju nego što je to bila Đekna”, kazao je Milatović.

Istakao je da je manjinska Vlada neustavna, nedemokratska jer ne reflektuje izbornu volju građana, ali i satelitska.

“Gospodin Đukanović je kazao juče da će ta vlada da zavisi od političke volje DPS-a, tako da će biti satelitska”, smatra ministar.

Dodao je da Vlada vodi zelju u period nestabilnosti iz koje smo bili izašli.

“Problem trenutne Vlade je politički kapacitet jer je nju u parlamenti od početka podržavalo nekih 16, 17 poslanika. Ova nova manjinska ni u jednoj kategoriji nije bolja od prethodne. Čak će je podržavati manje poslanika nego ovu dosadašnju, tako da će tražiti podršku DPS-a. Što se tiče njene ekspertize, jako sam skeptičan kada čujem neka imena koja će biti u vladi”, kazao je Milatović.

Milatović je naglasio da je jako zabrinut zvog trenutne političke situacije i smatra da bi jedini izlaz bili novi parlamentarni izbori.

Govoreći o pozivu da sa Milojkom Spajićem bude dio nove vlade kazao je da ne bi želio da bude dio te jedne, kako je kazao, kvazi prevare.

“Mislim da niko ko želi dobro Crnoj Gori ne bi trebalo da bude u toj Vladi. Bilo ko ko drži do sebe mislim da ne treba da bude dio te priče”, kazao je on.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …