Udarne vijesti

Đeka otkrio zašto još nije formirana manjinska Vlada

Manjinska vlada već je trebalo da bude formirana, s obzirom na ukupnu situaciju i u državi i u svijetu. Krajnje je neumjesno, degutantno, pa već i sa štetnim posljedicama, da se taj proces odgađa da bi se postigli neki sitni partijski interesi. Krajnje je vrijeme da se ova saga okonča. Ako ne, što se nas tiče, idemo na izbore. Ko želi tehničku vladu, neka je formira bez nas. Mi u vladi sa Demokratskim frontom biti nećemo – poručio je u intervjuu Pobjedi Fatmir Đeka, predsjednik Demokratske partije i poslanik Albanske koalicije.

Đeka je, komentarišući snimak o navodnoj kupovini glasova na kojem je on jedan od aktera, pozvao da se „što prije i do kraja utvrdi ko je zloupotrijebio Damira Asovića, kome je on dao nekakav snimak i ko ga je potom montirao i distribuirao“. Đeka je ponovio da je u pitanju klasična montaža.

POBJEDA: Vi kažete da je u pitanju montaža, ali, kako je Pobjeda objavila, Damir Asović, koji je identifikovan kao osoba koja je sačinila snimak, pred tužiocem, iako je negirao da je snimak potekao od njega, nije sporio da je imao kontakte sa osobama koje se u njemu pojavljuju. Kako to komentarišete?

ĐEKA: Ono što smo tvrdili, pokazalo se. U pitanju je klasična montaža, a ne nikakva kupovina glasova, u susret izborima koji su u srijedu ponovljeni na jednom biračkom mjestu. Da su se ti manipulanti opasno preigrali dokazuje bijedan pokušaj da u sve uvuku mandatara Dritana Abazovića, koordinatora svih službi bezbjednosti. To je bio fukarski atak ne samo na njegovu čast i ugled kao čovjeka i političara, već mučki napad na jednog od najviših državnih funkcionera. Zato je tako važno, što prije i do kraja, utvrditi ko je zloupotrijebio Damira Asovića, kome je on dao nekakav snimak i ko ga je potom montirao i distribuirao. Vrijedi ponavljati da je taj nesrećni lik bio kandidat za odbornika jedne koalicije, što smo mi, naravno, znali. A on sada čak tvrdi da nije snimao!? Potpuna smijurija.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …