Udarne vijesti

Maslenjikov: U Crnoj Gori nema rusofobije, niti ukidanja ruske kulture

Ruski ambasador Vladislav Maslenjikov kazao je u intervjuu za TV kanal “Rusija 24” da u Crnoj Gori nema rusofobije, niti znakova ukidanja ruske kulture.

Govoreći o sankcijama koje je crnogorska Vlada uvela Rusiji zbog sukoba sa Ukrajinom, Maslenjikov je kazao da je crnogorska Vlada usvojila sankcije usvojila iz trećeg pokušaja.

Odluka im nije bila laka. Sigurno je to bio pritisak iz Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država. To, naravno, nije ohrabrujuće, pogotovo nakon što smo prošle godine sa Vladom Zdravka Krivokapića uspjeli postići određeni pomak u bilateralnim odnosima, koji su prije niz godina bili zamrznuti. I nismo mi krivi- tvrdi Maslenjikov.

Ruski ambasador je kazao da se za razliku od zvaničnika, prijateljski odnos naroda u Crnoj Gori prema Rusiji nije promijenio.

Proteklih mjesec dana bio sam na koncertima na kojima se izvodila muzika Čajkovskog. U nekoliko crnogorskih gradova igrale su se predstave Sankt-peterburškog pozorišta Briantsev. U Crnoj Gori je prije mjesec dana bilo incidenata na primorju, a u pitanju je vandalizam, kada su oštećeni automobili sa ruskim tablicama. Ali rusofobije, kao u mnogim zemljama EU, u Crnoj Gori nema- istakao je Maslenjikov.

Prema njegovim riječima, istorija odnosa ruskog i crnogorskog naroda traje više od jednog vijeka.

Ti odnosi su prošli test vremena. Neki lokalni mediji su protiv Rusije, ali mi u ambasadi dobijamo poruke podrške Rusiji od običnih građana putem mejla i slično na čemu smo svakako zahvalni. U Podgorici su u više navrata, i u drugim gradovima Crne Gore, održani skupovi solidarnosti sa Rusijom- podsjetio je Maslenjikov.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …