RUSIJA: Neprijateljski i nerazuman čin Crne Gore

Odluku crnogorskih vlasti da protjeraju četvoricu ruskih diplomata, ruski ambasador u Podgorici Vladislav Maslenikov nazvao je neprijateljskim i nerazumnim korakom.

Napomenuo je da će to uticati na ionako teške odnose između zemalja, a Moskva će, kako je naveo, dati odgovor koji je adekvatan, ali ne nužno simetričan.

„Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je naše diplomate personama non grata, I moraju da napuste zemlju u roku od sedam dana“, rekao je ruski ambasador za TV kanala Rusija 24.

Prema riječima Maslenikova, iz nota koje su predate ruskoj diplomatskoj misiji proizilazi da su odluku donijele crnogorske vlasti na osnovu člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

Ambasador je napomenuo da će nedavne akcije Podgorice protiv Moskve negativno uticati na ionako teške bilateralne odnose, a Rusija će svakako, kako je poručio, dati adekvatan odgovor.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …