Udarne vijesti

Krivokapić Eskobaru: Formiranje manjinske Vlade uvelo bi Crnu Goru u nemire

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić danas se u Grčkoj sastao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i poručio da bi formiranje manjinske Vlade “uvelo Crnu Goru u nemire”.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Krivokapić je Eskobaru kazao da je aktuelna politička situacija u Crnoj Gori neodrživa i izrazio sumnju u mogućnost formiranja manjinske vlade, “jer bi je činile ideološki različite partije”.

Formiranje takve vlade, kako je kazao, bilo bi kršenje narodne volje jasno izražene na proteklim izborima i uvelo bi Crnu Goru u nemire.

Zbog tog neprirodnog sporazuma, svi etički principi su slomljeni, a kad nema principa, onda je sve dozvoljeno – kazao je Krivokapić.

Rezultat obaranja ekspertske Vlade je politička i institucionalna kriza, kazao je on dodajući da “trenutak pada Vlade nije slučajan već se desio nakon usvajanja Budžeta, programa ”Evropa sad” i, najvažnije, nakon prve samostalne zapljene kokaina”.

Kako su kazali iz njegovog kabineta, na sastanku je razmotrena aktuelna situacija na zapadnom Balkanu i konstatovana mogućnost prelivanja ukrajinske krize na ovaj region.

Govoreći o ukrajinskoj krizi, Krivokapić je kazao da su izbori u Beranama jasno pokazali da se i ta tragedija koristi za jačanje pozicija korumpiranih i profitersko nacionalističkih snaga.

Osim toga ponovo je na sceni bio tri decenije uobičajeni manir političke scene, a to je najvjerovatnija kupovina glasova u Ulcinju – kazao je on.

Krivokapić je naglasio da je jedino demokratsko i časno rešenje aktuelne krize raspisivanje izbora, ukazujući na mlade snage za koje se nada da će, ulaskom u politiku, vratiti etiku u politiku

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …