Udarne vijesti

Sin Vesne Medenice pobjegao iz Crne Gore, kupovao kokain, slikao se sa heklerom…

U transkriptima razgovora, koje je crnogorskoj policiji dostavio Europol, piše da Miloš Medenica veoma često, posredstvom policajca Darka Lalovića, ali i drugih dilera droge, kupuje kokain i da insistira da ta droga bude iz Kolumbije. On je prije tri dana na više postavljenih pitanja Libertasa odgovorio da “to sa njim nema ama baš nikakve veze“. Specijalno tužilaštvo nije odgovorilo da li je Medenica saslušavan i, ako jeste, u kom svojstvu. Rekli su da ne daju podatke i informacije da li je i protiv koga formiran predmet.

“Sad ću opet da se glasnem iz heklera, šaljem sliku. Nije brat baš nevešt, iako misle ljudi. I treba tako da misle…“, napisao je Miloš M. Medenica (35) na Božić prošle godine u kriptovanoj poruci i poslao nekoliko fotografija sa tim opasnim oružjem koje se ne može kupiti legalno jer je zakonom zabranjena njegova kupovina i posjedovanje.

Na pitanje odakle mu hekler nije odgovorio Libertasu, ali se ponosno slikao sa tim zabranjenim komadom automatskog oružja i te fotografije Europol je dostavio crnogorskoj policiji zajedno sa svim komunikacijama koje je Medenica imao preko aplikacije SKY.

“Ja odoh travu da završavam. Ja kad krenem, Dacko moj dobri, zaradim iz dva kamiona što ne mogu oni ni za godinu“, piše u transkriptima presretnutih razgovora Miloša Medenice sa policajcem Darkom D. Lalovićem (35), koje je crnogorskoj policiji dostavila agencija Evropske Unije za sprovođenje zakona – Europol.

Ove poruke Medenica je poslao Laloviću 20. februara 2021, a već 8. marta iste godine ga pita “ima li trave da se šalje preko“.

“Ima li trave za preko da se šalje? Treba nekom, ali možemo da se ugradimo. U Beč. Popodne ti sve javljam. Treba mu i roba i prebačaj“, piše Medenica tom policajcu.

Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge, a u presretnutim razgovorima saopštava sagovorniku da je o njegovom nezakonitom poslu upoznata njegova majka Vesna Medenica, koja je tada bila predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore i da od nje može očekivati zaštitu.

Oboje su to demantovali. Vesna Medenica je bila “zatečena pitanjima“, a njen sin je za Libertas kazao da “to sa njim nema ama baš nikakve veze“.

Medenica: Moramo grabiti za nas jer sad smo na poziciji – Libertas Press

Foto: Screenshot/Aplikacija SKY

U transkriptima razgovora Miloša Medenice piše da on veoma često, posredstvom policajca Lalovića, ali i drugih dilera droge

kupuje drogu kokain i da insistira da ta droga bude iz Kolumbije.

“Ima Nikola robu. Kolumbija. Ništa te blage. Kako izgleda? Po koliko je daje? Ja sam mu neđe ljetos imao kontakt. Ima, ima kriptu. Poslao sam mu. Lagano reci da se čujemo ovih dana. Je li probao tu robu?”, piše Medenica Laloviću 18. decembra 2020. godine.

Nekoliko dana kasnije, 23. decembra, Medenica mu piše: “Uzeo je juče na 45, 25 k