Udarne vijesti

Nikolić: Ukoliko ne bude manjinske vlade za 4-5 dana idemo na brze izbore

Ukoliko manjinska vlada ne bude formirana u narednih četiri ili pet dana, onda bi trebalo završiti priču o njoj i napore usmjeriti ka brzim izborima koje bi pripremila tehnička vlada, jer nam proces pregovora o manjinskoj vladi troši i vrijeme i resurse, saopštio je član Predsjedništva i poslanik DPS-a Andrija Nikolić u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Nikolić kaže da od mandatara za sastav manjinske vlade Dritana Abazovića očekuju da u narednih četiri do pet dana izađe sa predlogom sastava i programom vlade.

Ističe da DPS podržava formiranje vlade što prije, navodeći da je država bez vlade kao kuća bez domaćina.

Upozorava da je to neophodno i kako bi se hitno zaustavilo kompromitovanje države u međunarodnim okvirima, prije svega u okvirima NATO i EU.

“Nemamo ništa protiv da SNP bude konstituent te manjinske vlade. Ono čemu se protivimo je pribavljanje ekskluzivnog prava sebi da određujete na bazi ultimatuma ko može, a ko ne može biti dio te vlade. Posebno se protivimo da to radi SNP. Onaj ko ima pravo da odlučuje ko će biti u vladi je mandatar”, kaže Nikolić.

Poručuje da se u DPS-u protive tome da zahvaljujući njihovoj podršci bude ruinirana mukotrpno nametnuta proevropska politička većina u parlamentu od 44 poslanika.

Takođe, kako dodaje, ukoliko SNP želi da bude dodatak toj priči, dobrodošao je.

“Crna Gora, kao članica NATO-a je najviše odmakla u procesu pridruživanja EU i ono što je obilježilo vanjsku politiku prethodnih godina jeste usklađivanje sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU. Ovoga puta to izostaje zato što imamo nacionalno neodgovornu Vladu koju vode ljudi koji ne vole ovu državu. Uradili su puno toga da bi je ciljano i sinhronizovano devastirali na unutrašnjem planu i kompromitovali na međunarodnom planu”, ističe Nikolić.

Smatra da su međunarodni zapadni partneri upali u zamku koju je Rusija pripremila u susret 30. avgustu u Crnoj Gori.

Gradski.me

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarka: Transformacija Nacionalnih parkova, jači Eko fond, podsticaji…

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović najavila je drugačiji pristup Ministarstva u odnosu …