Nema promjena u raspodjeli mandata u Ulcinju

Prema rezultatima ponovljenog glasanja na jednom biračkom mjestu u Ulcinju, koje je dobio Portal RTCG iz izborne komisije, promjena u odnosu na ishod izbora od 27. marta nije bilo. U Ulcinju je juče ponavljeno glasanje na biračkom mjestu 5, gdje su 772 birača mogli da utiču na konačan rezultat lokalnih izbora. Kako je saopšteno Portalu RTCG do zatvaranja biračkog mjesta pravo glasa iskoristilo je 64.9 odsto od ukupno upisanih, odnosno njih 501.

Prema preliminarnim podacima, koalicija “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA) na izborima 27. marta osvojila je 14 mandata na lokalnim izborima u Ulcinju.

Lista koalicije DPS i Bošnjačke stranke, prema tim podacima, osvojila je šest mandata, koliko je osvojila i DUA.

Forca je osvojila pet mandata, a Demokratska Crna Gora dva mandata.

Nakon ponovljenog glasanja danas, na biračkom mjestu broj pet, Albanska koalicija dobila je 207 glasova, Demokratska Crna Gora šest, savez “Za novi početak” 204 glasa, Forca 76 glasova i DPS/BS dva glasa.

Funkcioner DPS-a Aleksandar Bogdanović rekao je da su uspjeli i da su sačuvali izbornu volju građana i odbranili je “od pokušaja izbornog inženjeringa koji je sprovodila koalicija ‘Za novi početak’, a dominantno Građanski pokret URA”.

“Uzalud je bilo sve. Pritisci, zloupotreba državnih resursa, kupovina glasova i ličnih karata, uzalud su bila obećanja, zastrašivanja i ucjene, građani Ulcinja su pobijedili! URA nije uspjela u svom naumu, koalicija ‘Za novi početak’ je poražena. Demokratska partija socijalista će insistirati da se svi slučajevi izbornih neregularnosti rasvijetle do kraja i zahtijevaćemo punu transparentnost u tom procesu. Takođe, već sjutra ćemo pozvati naše prirodne koalicione partnere na razgovor i dogovore oko dalje budućnosti i razvoja Ulcinja, što nam svima mora biti jedinstven cilj”, kazao je Bogdanović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …