Udarne vijesti

Svađa u SAD-u zbog rata: “Je li vam palo napamet zašto Rusi nisu pregazili Ukrajinu?”

AMERIČKI ministar obrane Lloyd Austin branio je američku reakciju na rat u Ukrajini u burnoj raspravi s republikanskim zastupnikom u Kongresu koji je Pentagon optužio da je precijenio ruske vojne sposobnosti.

“Je li vam palo na pamet da Rusija nije pregazila Ukrajinu zbog onoga što smo mi učinili? I zbog onoga što su učinili naši saveznici? Jeste li ikad razmislili o tome”, pitao je Austin retorički zastupnika Matta Gaetza na Odboru za oružane snage Zastupničkog doma.

Austin i ostali američki dužnosnici kažu da je američka potpora ukrajinskim snagama, uz ukrajinsku snažnu volju da se suprotstavi, pomrsila planove Rusije da ostvari brzu pobjedu u ratu koji je sada ušao u šestu sedmicu.

General Mike Milley, predsjednik Združenog stožera, rekao je da bi sukob u Ukrajini mogao trajati godinama. “Mislim da je riječ o sukobu koji će trajati i mislim da će trajati godinama”, rekao je Milley pred istim Odborom.

Dodao je da će “NATO, SAD, Ukrajina i ostali saveznici i partneri koji pružaju podršku Ukrajini u tome sudjelovati još prilično dugo”. U istočnoj Ukrajini separatisti se uz potporu Rusije bore od 2014. godine, a u sukobu je poginulo oko 15.000 ljudi.

Index.hr

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …