Udarne vijesti
bojanic

Sastanak ministra Bojanića sa ministrom pomorstva Republike Kipar Vasiliosem Demetriadesom

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, zajedno sa državnim sekretarom Zoranom Radunovićem i generalnom direktoricom Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanjom Janović sastao se sa ministrom pomorstva Republike Kipar Vasiliosem Demetriadesom i nerezidentnim ambasadorom Kipra u Crnoj Gori, NJ.E. Dimitriosem Teofilaktuom.

Tokom sastanka dvije strane su izrazile spremnost za jačanje saradnje dvije mediteranske zemlje, a razgovaralo se o načinima i sredstvima za njeno praktično ostvarivanje, razmjene znanja i tehničke ekspertize u svim aspektima pomorstva, uključujući pružanje tehničke ekspertize Crnoj Gori u vezi sa pregovorima o evropskim integracijama.

Obostrani cilj Kipra i Crne Gore je stvaranje snažnog partnerstva u sektoru pomorstva, obzirom da ovaj sektor predstavlja jednu od ključnih komponenti privrede obje zemlje.

Unapređenje pomorske sigurnosti takođe predstavlja obostrani prioritet. U tom pravcu, dva ministra su se dogovorila da potpišu Sporazum o razumijevanju o međusobnom priznavanju obuke i izdavanju uvjerenja pomorcima završene službe na plovnim objektima. Uz to, Kipar će podržati pristupanje Crne Gore Mediteranskom memorandumu o razumijevanju o lučkoj kontroli (MoU).

Na kraju sastanka, ministar Demetriades je uputio poziv ministru Bojaniću i predstavnicima ministarstva za učešće na Međunarodnoj pomorskoj konferenciji koja će se održati od 09. do 12. oktobra u Limasolu na Kipru.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …