Udarne vijesti

DPS: CEDIS zaposlio sestru Vesne Bratić

CEDIS, nekada uspješno preduzeće, koje usljed specifičnosti djelatosti posla koji obavlja ima monopol na crnogorskom tržištu, dovedeno je do statusa gubitaša. Takvom statusu doprinijelo je bezočno i bespotrebno nagomilavanje partijskih kadrova, rođaka, kumova, saopšteno je iz DPS-a.

Upravo brojna partijska zapošljavanja, nepotizam i prebukiranje administracije je ključ propadanja preduzeća, čime se udovoljavalo ličnim prohtjevima i željama za uhljebljenjem stranačkih aktivista, prijatelja, rođaka i kumova. U trenutku kada Vlada, skriveno, iza leđa javnosti pokušava da nelegalnim mjerama spase CEDIS, a ova firma postaje sinonim za gubitaša, između ostalog jer je prepunjena kadrovima, dakle u trenucima kad je ovo preduzeće, svoj radni odnos zasniva sestra Vesne Bratić.

Ona je samo jedna u u nizu rođaka predstavnika nove vlasti koji su zasnovali radni odnos u ovoj firmi. Sve je krenulo revanšističkom promjenom rukovodstva i instaliranjem foteljaša Demokrata Vladimira Čađenovića na čelo ovog preduzeća. Tada kreće strmoglav pad, rasulo i urnisanje ovog državnog preduzeća, usljed ogromnih finansijskih gubitaka. Zapošljavaju se rođaci funkcionera Demokrata, ali i drugih stranaka.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Deseti dan protesta prosvjetnih radnika: Još uvijek čekaju ključeve od stanova

Prosvjetari iz Budve deset dana provode po šatorima na ledini ispred zgrade Opštine Budva. Njih …