Udarne vijesti

Vuković dobio superinteresantan predlog od gradonačelnika Berna i Vaduza

Gradonačelnik Berna, Alec von Graffenried, upriličio je večeru za delegaciju Glavnog grada na čelu sa gradonačelnikom Podgorice, dr Ivanom Vukovićem, koja povodom Foruma gradonačelnika boravi u Švajcarskoj.

To je bila prilika da razgovaraju o izazovima sa kojima se suočavaju dva grada, a koji se dominantno odnose na potrebu regulacije saobraćaja, smanjenje upotrebe motornih vozila, te modernizaciju i popularizaciju javnog prevoza. Gradonačelnik Vuković upoznao je gradonačenika von Graffenrieda, sa aktivnostima koje je Glavni grad u toj oblasti realizovao u prethodnom periodu, ali i sa potpunom reorganizacijom i modernizacijom javnog prevoza, te činjenicom da će u narednih mjesec dana, kao rezultat ovog rada, građani Podgorice dobiti nove autobuse.

Istom prilikom, gradonačelnik Vuković susreo se sa gradonačelnikom Vaduza, Manfredom Bischofom. Uprkos maloj teritoriji, Lihtenštajn je danas jedna od nekoliko zemalja svijeta koja ima veći broj registrovanih preduzeća od broja stanovnika, što njihovu ekonomiju danas čini snažno razvijenom. U tom smislu, gradonačelnici su razmijenili mišljenja u vezi sa potrebom planiranja pažljivog i efikasnog postcovid oporavka u oblasti turizma i ekonomije.

Sagovornici su zaključili da je važno nastaviti kontinuitet uključivanja građana u sve procese donošenja odluka i definisanja razvojnih politika, što je ključ razvoja gradova u skladu sa potrebama njihovih stanovnika.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …