Udarne vijesti

Sindikat slobodnih radnika zatražio smjenu direktorke KCCG

Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra Crne Gore tražio je od ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović da hitno uputi prijedlog Vladi Crne Gore o razrješenju direktorice te zdravstvene ustanove Ljiljane Radulović.

Iz tog sindikata obrazlažu da razrješenje Radulović traže zbog zloupotrebe položaja, nesavjesnog postupanja, nanošenja materijalne i nematerijalne štete KCCG-u, diskriminacije zaposlenih, prijetnji i zastrašivanja sindikalnih aktivista, nepotizma i osvetoljubivosti prema onima koji ukazuju na zloupotrebe pojedinih rukovodioca i kršenja Zakona o radu i Granskog kolektivnog ugovora.

Radulović je zloupotrijebila službeni položaj tako što je sindikalnog aktivistu, koji joj je dopisima ukazao na nezakonito i nesavjesno trošenje novca KCCG-a koje je sprovodila rukovoditeljka jedne službe, izložila progonu i disciplinskom postupku u sadejstvu sa licima koje je u svojoj prijavi naveo „zvizdač“ – tvrde u Sindikatu.

Kako je Pobjeda ranije izvještavala, sekretar Sindikata slobodnih radnika KCCG Slobodan Brajović je suspendovan sa posla nakon što je 24. februara, zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava, Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnio krivičnu prijavu protiv rukovoditeljke službe za ekonomsko-finansijske poslove Ljiljane Peruničić i još šestoro zaposlenih, zbog malverzacija sa prekovremenim radnim satima.

Kako je Pobjeda objavila 2. marta, Brajović je u krivičnoj prijavi optužio Peruničić da je od juna prošle godine u obračunske liste za mjesečne zarade unosila neistinite podatke kojima je sebi i ostalim prijavljenim, Srđanu Manojloviću koji je pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijske poslove KCCG-a, knjigovođama Dragiši Milunoviću, Valentini Gojković i Marini Bubanja, te obračunskom radniku Mladenu Đuroviću i rukovoditeljki odjeljenja za plan i analizu Sunčici Adžić, pribavila protivpravnu imovinsku korist u, za sada, nepoznatom iznosu čime je nanešena šteta budžetu Kliničkog centra.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …