Krivokapićev imovinski karton: Premijer primao preko 2.600, sin vlasnik farmaceutske firme

Premijer Zdravko Krivokapić prošle godine zarađivao je oko 2.670 eura mjesečno. Od toga je njegova premijerska plata iznosila nepunih 2.100 eura, navodi se u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Još 125 eura donosilo mu je prošle godine članstvo u Vladinom Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte. On je čelnik još šest radnih tijela, ali za te angažmane nije dodatno plaćen. Po nepunih 450 eura je dobijao na ime dopunskog rada na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Prihodi njegove supruge Jasminke Krivokapić se nisu mijenjali i iznosili su prošle godine 336 eura.

Premijer je vlasnik stana od 123 metra kvadratna gdje je kao osnov sticanja upisana podjela od UCG i kuće od 143 metra kvadratna sa placem koji je dobio na poklon, a supruga je naslijedila kuću od 133 metra kvadratna na placu od 1.601 metra kvadratnog.

Na nju se vodi i „opel“ iz 2016. godine, a na njega dva automobila – „reno“ iz 1991. godine i „ford“ iz 2005. godine.

Njegov sin Milan Krivokapić prvi put je prijavljen kao vlasnik „Altmeda“, čija je djelatnost trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima.

Premijer je dao saglasnost za uvid u bankarske račune.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …