Udarne vijesti

Zbog cijena goriva više se putuje vozovima

I dok u Željezničkom prevozu Crne Gore (ŽPCG) kažu da početkom ove godine bilježe porast broja putnika, stanice u Bijelom Polju i Baru u subotu su gotovo bile puste. Nekada su brojni putnici koristili ovaj vid prevoza, ali iz godine u godinu taj broj se samo smanjivao.

Ipak, podaci Željezničkog prevoza za početak ove godine donekle ohrabruju, na šta mogu uticati povećane cijene goriva, piše Dan.

U prvim mjesecima ove godine bilježimo povećanje broja putnika u odnosu na uporedni period prethodne godine. Takođe, i broj prevezenih putnika u prošloj godini je 17,4 odsto veći nego 2020. U februaru prevezeno je 37.997 putnika u lokalnom i međunarodnom saobraćaju što predstavlja povećanje 77,49 odsto u odnosu na uporedni period prethodne godine. Posebno nas raduje povećanje broja putnika na relaciji Podgorica–Nikšić–Podgorica gdje imamo promotivne cijene karata koje važe do 30. juna. U kontekstu rasta cijena, željeznički prevoz putnika ostaje najpovoljniji vid javnog prevoza koji je, pored toga što je bezbjedan i komforan, takođe, i ekološki i nadamo se da će se u narednom periodu broj putnika koji koristi naše usluge dodatno povećati, kazali su “Danu” iz ŽPCG.

ŽPCG: Sva vučna sredstva ispravna

– Sva vučna vozna sredstva sa kojima ŽPCG raspolaže su u tehnički potpuno ispravnom stanju i to 3 EMV-a serije 412–416, 3 CAF EMV-a i 5 elektrolokomotiva serije 461. Jedan EMV serije 412–416 je nedavno stigao sa remonta i uključen je u saobraćaj. U cilju adekvatne pripreme za ljetnju turističku sezonu, na remont je upućeno troje spavaćih kola i ona su u radu, dva kušet kola čeka na otpremu, a u toku je tender za 4 (Z) kola. Trenutno na raspolaganju imamo 21 putnička kola. Sva željeznička vozila koja se uključuju u saobraćaj, odnosno koriste za prevoz putnika (lokomotive, elektromotorni vozovi i kola), redovno se održavaju saglasno odredbama važećeg Pravilnika o načinu održavanja vučnih i vučenih vozila, što podrazumijeva redovno izvršavanje takozvanih revizionih opravki, kontrolno-tehničkih pregleda, servisnih pregleda i vanplanskih opravki. Samo ona vozila koja su u potpunosti tehnički ispravna mogu se koristiti u saobraćaju. Remont vučnih vozila obavlja se nakon Pravilnikom definisanog broja pređenih kilometara ili vremena provedenog u eksploataciji, navode u ŽPCG.

Odgovarajući na pitanje o bezbjednosti, iz ŽPCG kažu da je stanje ispravnosti voznih sredstava na zadovoljavajućem nivou i dovoljno za realizaciju reda vožnje. Napominju da je prosječna starost voznih sredstava oko 40 godina, od čega su CAF elektromotorni vozovi stari devet godina.
Nekada je glavna bjelopoljska željeznička stanica u naselju Nedakusi bila puna putika. Saobraćalo je po nekoliko vozova, kako lokalnih tako i međunarodnih. Na stanici je bilo prodavnica, kafana, ćevabdzinica, trafika, taksista… Danas sasvim druga slika. Tužnija, kako naš narod kaže, odraz stvarnosti u kojoj živimo. Vozova sve manje, mogu se izbrojati na prstima jedne ruke, a od ostalih sadržaja skoro ništa.

– Ovo je strašan prizor. Nigdje nikoga nema. Možda nam se ukaže prilika da nekoga prebaciimo do grada. Jednom ili dva puta. A nekada se išlo i do susjednih gradova, kaže nekolicina taksista, koje smo u subotu zatekli na parkingu ispred stanice.

Jedan od radnika na bjelopoljskoj željeznici koga smo zatekli kaže da je to prava stvarnost od koje se ne može pobjeći.

– Nema putnika i to mora sve nas da zabrine. Ali nije sve tako loše. Prije svega cijena vozne karte je povoljna i za svačiji dzep, priča nam radnik na stanici u Bijelom Polju, dodajući da nešto više putnika ima petkom u poslijepodnevnim satima kada se vraćaju iz Podgorice i nedeljom veče kada odlaze iz Bijelog Polja.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …