Udarne vijesti

Vučić: Poslije Nikole Pašića, ja ću biti najduže na vlasti u istoriji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kandidat SNS-a za predsjednika Srbije na izborima koji su održani u nedjelju, proglasio je pobjedu.

Na početku svog obraćanja on je kazao da je najveći broj ljudi u posljednje vrijeme izašao na današnje izbore. Osvrnuo se na izborne nepravilnosti o kojima su govorile nezavisne organizacije. Također naglasio je da je Srbija na ovim izborima otišla značajno “udesno”.

Prema rezultatima iz njegove stranke, lista SNS-a “Zajedno možemo sve” je osvojila 124 ili 125 ruku u Parlamentu Srbije.

“Zdravko Ponoš dobio 17,7 posto glasova, Miloš Jovanović 5,5 glasova… Ja sam dobio 59,9 do 60,1”, nabrojao je Vučić nakon čega je dobio ogroman aplauz u svom štabu.

Zatim je Vučić nastavio u svom teatralnom stilu kazavši da je samo njemu u Srbiji pošlo za rukom da dva puta pobijedi na predsjedničkim izborima u prvom krugu.

“Poslije Nikole Pašića, ja ću biti neko ko je najduže na vlasti”, dodao je predsjednik Srbije.

Teatralno je utvrdio i to da je “SNS-ova kampanja bila najčistija i najljepša u historiji Srbije”.

Prema rezultatima Ipsosa i CESID-a, na uzorku od 55,6 posto obrađenih podataka, na prvom mjestu je upravo Aleksandar Vučić sa 59,8 posto glasova. Na drugom mjestu je Zdravko Ponoš sa 17 posto glasova, a na trećem Miloš Jovanović sa 5,8 posto.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …