Udarne vijesti

Izvoziće pljevaljski ugalj u Srbiju

Rudnik uglja u Pljevljima isporučivaće ugalj, manje kalorijske vrijednosti Elektroprivredi Srbije, po cijeni koja neće biti manja od one po kojoj se mnogo kvalitetniji ugalj isporučuje Termoelektrani Pljevlja.

To je dogovoreno na sastanku održanom krajem prethodne radne sedmice direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslava Tomaševića i izvršnog direktora Rudnika uglja Milana Lekića. Sastanak kojem je prisustvovao i director sektora za razvoj i investicije Jagoš Gomilanović, održan je na inicijativu Tomaševića.

“Na sastanku je, na obostrano zadovoljstvo, dogovorena saradnja između dvije kompanije o isporuci uglja. Kalorijska vrijednost uglja za koju je EPS zainteresovan kreće se od 7.500 do 8.000 kilodžula po kilogramu, što, imajući u vidu kvalitet uglja koji se isporučuje glavnom kupcu uglja – Termoelektrani Pljevlja (TEP), spada u takozvane manje kvalitetne ugljeve”saopšteno je iz pljevaljske kompanije.

Dogovoreno je da do kraja godine Rudnik uglja Elektroprivredi Srbije isporuči oko 300.000 tona uglja “s tendencijom da ubuduće ta količina bude povećana”. Lekić je kazao da će u narednom period biti definisana cijena i način transporta ali tvrdi da cijena neće biti manja u odnosu na postojeću po kojoj se ugalj distribuira TEP, iako je riječ o uglju manjeg kvaliteta u odnosu na onaj koji se isporučuje Termoelektrani.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …